Redactia.ro
Home » Știri » O femeie de 39 de ani, fără comorbidități, a murit de COVID-19. Medici: Nu va avea plămâni cu care să respire

O femeie de 39 de ani, fără comorbidități, a murit de COVID-19. Medici: Nu va avea plămâni cu care să respire

Spitalul din Alba

O femeie de 39 de ani a murit din cauza infecției cu coronavirus, iar decesul ei i-a șocat pe medicii care au tratat-o. Femeia nu avea alte comorbidități, iar în momentul în care a ajuns la spital starea ei era relativ bună, dar apoi ea a murit subit.

Medicii care au tratat-o au transmis că femeia s-a dus la spital cu febră destul de mare, cu dificultatea de a respira și cu tuse seacă. Starea ei s-a agravat rapid și a făcut un stop cardio-respirator, iar apoi a decedat. Femeia de 39 de ani era din Alba și a fost tratată la Spitalul Județean din acest oraș.

O femeie, în vârstă de 39 de ani, a fost adusă în dimineața zilei de duminică, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febră 38,1 grade Celsius, dispnee, tuse seacă, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile)”, transmite Spitalul Județean.

Starea femeii s-a agravat rapid

De la Unitatea de Primiri Urgențe, a fost transferată în compartimentul Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul izolatorului SJU Alba Iulia, singură într-un salon, cu diagnostic bronhopneumonie bilaterală covid, insuficiență respiratorie acută, șoc septic, MSOF. Starea pacientei s-a depreciat brusc, prezentând un stop cardio-respirator și necesitând resuscitare cardio-respiratorie, intubație, ventilație mecanică și suport inotrop. (…)”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Ceea ce i-a șocat pe medici la starea femeii, după decesul acesteia a fost starea deplorabilă în care se aflau plămânii ei.

Aceștia erau, practic, compromiși, iar pacienta nu mai avea cu ce să respire. De altfel, directorul spitalului a transmis că acest lucru se întâmplă adesea în cazul bolnavilor care pare că sunt în regulă și au o formă ușoară a bolii.

Plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveole, practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire. Manifestările acesti boli sunt neașteptate. Aici nu prea văd o soluție în cazul acesta, că s-ar fi putut face ceva. De obicei formele astea grave cam așa se întâmplă, pacienta este relativ bine și dintr-o dată se prăbușește. Așa s-a întâmplat și în cazul ăsta”, a declarat Dan Crainic, directorul medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia.

În tot județul Alba există 500 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. În România, există în acest moment aproape 25.000 de cauzuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: