Redactia.ro
Home » Știri » O femeie din Republica Moldova și-a dezgropat fratele decedat. Care este motivul halucinant pentru care a ajuns să profaneze mormântul fără știrea autorităților

O femeie din Republica Moldova și-a dezgropat fratele decedat. Care este motivul halucinant pentru care a ajuns să profaneze mormântul fără știrea autorităților

O femeie din Republica Moldova și-a dezgropat fratele decedat. Sursă foto: oi.ro

Într-o poveste care a șocat și intrigat comunitatea, o femeie din Republica Moldova și-a dezgropat fratele decedat, la opt luni după ce acesta fusese înmormântat. Incidentul s-a petrecut în localitatea Drochia, unde bărbatul fusese îngropat inițial, și a culminat cu reînhumarea acestuia în satul natal Mingir, raionul Hîncești. Această decizie surprinzătoare a fost determinată de mai multe vise repetate pe care femeia le-a avut, în care fratele ei îi reproșa că nu a fost îngropat acolo unde și-ar fi dorit.

Femeia a afirmat că și-a visat de mai multe ori fratele decedat, care i-ar fi spus că își dorește să fie înmormântat în satul de baștină, Mingir. În vis, bărbatul îi reproșa că a fost înmormântat într-un loc unde se simțea străin și că locul lui de odihnă ar trebui să fie alături de părinți, în cimitirul satului natal. Aceste vise repetate au determinat-o să ia o decizie drastică, chiar dacă era conștientă de implicațiile legale și morale.

Bărbatul murise în luna mai a anului trecut, după ce a suferit de o boală necruțătoare

În ultima perioadă a vieții, el locuise în orașul Drochia alături de soția și fiica sa, și a fost înmormântat acolo. Cu toate acestea, ultima sa dorință exprimată fusese să fie îngropat în satul Mingir, locul său de baștină. Această dorință nu a fost respectată inițial, probabil din motive practice sau din cauza deciziei familiei imediate.

Determinată de visele sale și dorind să îndeplinească ultima dorință a fratelui ei, femeia a luat hotărârea de a-l dezgropa și a-l transporta în satul natal. Ea a contactat-o telefonic pe soția defunctului pentru a-i explica motivele sale și pentru a o anunța de planul său. Într-o noapte, cu ajutorul unor bărbați, femeia a dezgropat trupul fratelui său aflat în stare avansată de putrefacție, l-a transportat în Mingir și l-a reînhumat lângă părinții lor, încercând să-și ascundă fapta prin acoperirea gropii.

Planul femeii nu a decurs așa cum își imaginase. Angajații cimitirului din Drochia și-au dat seama că mormântul a fost profanat și au anunțat imediat autoritățile. Acest incident a șocat comunitatea locală și a atras atenția poliției, care a deschis un dosar penal pentru a investiga circumstanțele și motivele din spatele acestui gest neobișnuit.

 În timp ce unele rude au înțeles motivele surorii și au empatizat cu ea, considerând că a acționat din iubire și respect pentru dorințele fratelui ei, alții au fost revoltați de profanarea mormântului și de încălcarea normelor legale și morale.

Poliția a intervenit rapid după ce angajații cimitirului au raportat profanarea mormântului

Autoritățile au deschis un dosar penal și investighează cazul pentru a stabili dacă au fost încălcate legile privind exhumarea și reînhumarea fără autorizație. Ancheta urmează să clarifice dacă femeia și-a justificat legal acțiunile și dacă au existat complicații legale în procesul de exhumare și transport al trupului.

Acest incident a adus în discuție și aspecte legate de credințele și superstițiile din cultura locală. Mulți oameni încă cred în semnificația viselor și consideră că acestea pot transmite mesaje de la cei decedați. În acest context, gestul femeii poate fi văzut ca o încercare de a respecta o credință profundă și de a aduce pace sufletului fratelui ei.

Comunitatea din Drochia și Mingir a fost profund afectată de acest incident. Povestea a generat discuții aprinse despre respectarea dorințelor celor decedați, legile referitoare la exhumare și impactul credințelor personale asupra deciziilor legale și morale. Mulți oameni s-au întrebat dacă ar fi acționat la fel în locul femeii și cum ar fi putut gestiona altfel situația.

Cazul femeii care și-a dezgropat fratele decedat rămâne unul complex și controversat. În timp ce unii o văd ca pe o eroină care a încercat să-și respecte fratele, alții o consideră vinovată de profanarea mormântului și de încălcarea legilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: