Redactia.ro
Home » Știri » O femeie în vârstă de 37 de ani, aflată sub influența drogurilor, a provocat răsturnarea unei bărci pe Dunăre. La bord se aflau șapte persoane, inclusiv doi copii

O femeie în vârstă de 37 de ani, aflată sub influența drogurilor, a provocat răsturnarea unei bărci pe Dunăre. La bord se aflau șapte persoane, inclusiv doi copii

O femeie în vârstă de 37 de ani, aflată sub influența drogurilor, a provocat răsturnarea unei bărci pe Dunăre. La bord se aflau șapte persoane, inclusiv doi copii

O barcă plină cu pasageri, dintre care doi copii, s-a răsturnat în apele fluviului din cauza unei manevre greșite a șoferiței, o femeie de 37 de ani din Galați. Evenimentul a avut loc duminică seară și a avut consecințe serioase, întrucât conducătoarea ambarcațiunii era sub influența substanțelor psihoactive. Iată mai multe detalii despre această tragică poveste!

Barcă răsturnată pe Dunăre

Incidentul nefericit a avut loc în seara de duminică, când o barcă cu opt pasageri a fost implicată într-un accident. Conducerea ambarcațiunii a fost încredințată unei femei de 37 de ani din Galați. Printre pasageri se aflau șase adulți și doi copii minori, cu vârstele de 9 și 10 ani. Din păcate, o manevră necorespunzătoare a șoferiței a dus la răsturnarea bărcii în apele Dunării.

Rezultatele testelor

După cum au declarat autoritățile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Galați, femeia a fost supusă testelor pentru a determina dacă era sub influența substanțelor psihoactive. Rezultatele testului alcoolic au fost negative, indicând că aceasta nu consumase alcool înainte de incident. Cu toate acestea, testul de droguri a indicat prezența unei substanțe numită Benzodiazepan. Acest lucru a ridicat suspiciuni serioase cu privire la starea șoferiței în momentul accidentului.

Intervenția autorităților

După ce informațiile despre incident au ajuns la autorități, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Transporturi Navale Galați au fost alertați și au intervenit imediat. Echipa operativă s-a deplasat la locul indicat de incident, identificat ca fiind mila marină MM 76, cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii. Aici, au constatat că barca de agrement, condusă de femeia în cauză, s-a răsturnat din cauza unei manevre greșite.

Din fericire, toți cei aflați în barcă purtau veste de salvare, ceea ce a contribuit la salvarea vieților lor. Toți pasagerii au reușit să ajungă pe malul tulcean în siguranță. Acest lucru a atenuat consecințele dramatice ale evenimentului și a permis autorităților să se concentreze pe investigarea incidentului în sine, potrivit News.ro.

Dosar penal și consecințe legale

Pe fondul rezultatelor pozitive la testul de droguri, femeia a fost condusă la Spitalul Județean Clinic de Urgență Galați Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru a confirma prezența substanțelor psihoactive în organism. În urma acestor evenimente, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unei nave de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive, o infracțiune gravă în conformitate cu articolul 5 alineatul 1 din Legea 191/2003 privind infracțiunile la regimul transportului naval. De asemenea, aceștia au luat în considerare și aspectul vătămării corporale din culpă, întrucât incidentul a dus la răsturnarea ambarcațiunii și la părăsirea acesteia în apă.

Sursa foto: RTV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: