Redactia.ro
Home » Știri » O femeie în vârstă de 70 de ani a murit în spital după ce a așteptat 16 ore la Urgențe

O femeie în vârstă de 70 de ani a murit în spital după ce a așteptat 16 ore la Urgențe

O femeie în vârstă de 70 de ani a murit în spital după ce a așteptat 16 ore la Urgențe

O femeie în vârstă de 70 de ani a murit în spital după ce a așteptat 16 ore la Urgențe. Cazul șocant a avut loc în Constanța. Bătrâna a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul Urgenței de la Spitalul Județean.

O femeie în vârstă de 70 de ani a murit în spital după ce a așteptat 16 ore la Urgențe

Potrivit Digi24, o bătrână a murit luni la spitalul Județean din Constanța, după ce a așteptat 16 ore pe scaun. Fiul femeii a depus o plângere penală la poliție îm care îi acuză pe medici că nu s-au ocupat de mama lui. Pe 1 februarie, bătrâna a ajuns la spital, în jurul orei 7 dimineața, acuzând dureri în piept și abdomen. După 12 ore, femeia a fost consultată și i s-a făcuto electrocardiogramă, iar după alte patru ore femeia a fost mutată pe un pat. Din păcate, femeia a murit în brațele fiului ei, după o oră de când a fost pusă în pat.

Fiul a depus plângere penală

Autoritățile din Constanța au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Bărbatul a făcut astăzi  plângere și acuză că, sâmbătă, mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7 până la ora 12 la urgențe.Fără să fie tratată cum trebuie de cadrele medicale”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Reprezentanții Spitalului Județean din Constanța au precizat că vor demara o anchetă internă pentru a stabili cine este vinovat pentru moartea femeii.

„Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgențe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigații amănunțite. Și a fost evaluată de către medicii de gardă. Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roșu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: