Redactia.ro
Home » Știri » O femeie suspectă de gripă a murit la Spitalului de Urgenţă din Sibiu

O femeie suspectă de gripă a murit la Spitalului de Urgenţă din Sibiu

O femeie suspectă de gripă a murit la la Spitalului de Urgenţă din Sibiu

Gripa a făcut de această dată o victimă foarte tânără, o femeie de doar 35 de ani a murit la Spitalului de Urgenţă din Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Sibiu a anunțat, că în cursul nopţii de duminică, a murit o pacientă, în vârstă de 35 de ani, care a fost diagnosticată cu o pneumonie masivă. Pacienta a fost suspectă de gripă.

„Pacienta a decedat azi-noapte la ora 1,15 minute. A suferit un stop cardio-respirator neresuscitabil. Ea a fost internată cu pneumonie masivă şi infecţie a căilor respiratorii”, a declarat Decebal Todăriţă.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 14, a anunţat, luni, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a decedat din cauza gripei este o femeie în vârstă de 90 de ani, din judeţul Mureş.

Femeia avea și alte probleme de sănătate, nu fusese vaccinată antigripal şi a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

Pacienta venise de urgenţă la spitalul din Sibiu miercuri

Medicii au constatat starea gravă a femeii și au fost rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Inițial, pacienta a mers la doctorul de familie din localitatea Racovița. Medicul i-a administrat tratament pentru răceală. Când starea ei de sănătate s-a agravat, femeia a solicitat o ambulanță. În primă fază, asistenta medicală de pe ambulanţă i-a administrat un tratament, după care echipajul medical s-a întors la Sibiu.

La acel moment, pacienta a refuzat marţi transportul la spitalul din Sibiu.

„La cererea familiei şi considerând că avea tratament corespunzător, au hotărât să rămână acasă şi au semnat pe fişă că refuză transportul la spital”, a explicat directorul SAJ Sibiu, Constantin Popescu.

Ulterior, femeia s-a simțit și mai rău, ajungând la spital când era prea târziu, din păcate.

La SCJU Sibiu, femeii i s-a făcut testul rapid de gripă, care a ieşit negativ. Surse medicale susţin că suspiciunea de gripă a fost infirmată şi de analizele pacientei venite de la Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti, potrivit stirileprotv.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: