Redactia.ro
Home » Homepage » O femeie și-a găsit sfârșitul după ce un limitator de înălțime a strivit mașina în care se afla. Șirul întregului eveniment nefericit

O femeie și-a găsit sfârșitul după ce un limitator de înălțime a strivit mașina în care se afla. Șirul întregului eveniment nefericit

Un limitator de înălțime s-a prăbușit peste mașina unei familii.

O dramă a avut loc marți în județul Olt, când un limitator de înălțime s-a prăbușit peste o mașină care circula pe Drumul European 70, în zona localității Pestra. Evenimentul tragic a fost declanșat de căderea limitatorului, provocată de un buldoexcavator, și a dus la pierderea vieții unei femei în vârstă de 66 de ani.

În momentul impactului, în mașină se afla o familie întreagă. La volan se afla fiul de 18 ani, tatăl era în dreapta sa, iar bunica, în vârstă de 66 de ani, ocupa locul din spate. Din nefericire, bunica a murit în urma evenimentului tragic.

Autoritățile au intervenit de urgență la fața locului

Accidentul a avut loc în zona localității Pestra, iar la locul incidentului au fost trimise mai multe echipaje de intervenție din cadrul Stației Stoenești, Detașamentului Caracal și Detașamentului Slatina. Forțele de intervenție au acționat cu două autospeciale de stingere, prevăzute cu echipamente pentru descarcerare, două echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru intervenții în caz de descarcerare grea și o autospecială pentru primă intervenție.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Din primele informații, tragedia a lăsat în urmă trei victime. O femeie în vârstă de 66 de ani a fost găsită în stop cardio-respirator și, din păcate, a pierit. De asemenea, s-au înregistrat doi bărbați răniți, unul de 18 ani și altul de 42 de ani, care vor fi transportați la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

„Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că un autotren agabaritic pe care era încărcat un utilaj terasier a rupt poarta de gabarit montată pentru siguranța podului de cale ferată de la km 142+378.

Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 12.40, pe DN 6, între Roșiori și Caracal, poarta de gabarit acroșată și ruptă de autotren fiind amplasată înaintea podului de cale ferată situat între stațiile CF Fărcașele și Drăgănești Olt.

Din informațiile transmise de la fața locului, grinda porții de gabarit a fost smulsă de pe poziție, iar în momentul prăbușirii de pe reazeme a acroșat un autoturism, accidentul rutier soldându-se cu victime.

Menționăm faptul că, podul feroviar de la km 142+378 este tip grindă metalică – inimă plină cu cale jos și era prevăzut cu porți de gabarit împotriva lovirii accidentale a grinzii acestui obiectiv feroviar.

Deschiderea podului feroviar este de 17,8 m, iar ultima revizie tehnică a fost efectuată în octombrie 2023, starea tehnica a acestuia fiind corespunzătoare.

Facem precizarea că, în paralel cu ancheta derulată de organele abilitate pentru a se stabili cauza care a dus la acest tragic accident rutier, și reprezentanții SRCF Craiova vor face verificări și măsurători în zona accidentului.

Din punct de vedere al traficului feroviar, menționăm faptul că trenurile pe relația Fărcașele – Drăgănești Olt circulă cu viteza normală”, se arată în comunicatul oficial al CFR SA.

Investigațiile sunt în curs pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au dus la prăbușirea limitatorului de înălțime și pentru a determina eventualele responsabilități în acest tragic eveniment rutier.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: