Redactia.ro
Home » Homepage » O nouă localitate din România intră în carantină. Câți oameni s-au infectat cu COVID-19

O nouă localitate din România intră în carantină. Câți oameni s-au infectat cu COVID-19

Prahova carantină

O nouă localitate din România a intrat în carantină. Este vorba despre o localitate din Prahova, în care numărul de cazuri de coronavirus a explodat. 

O nouă localitate din țară, în carantină

Localitatea Gornet din județul Prahova a fost plasată în carantină, după ce în ultimele zile au fost descoperite 15 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Încă de miercuri a fost demarată procedura de carantinare a acestei localități, după numărul de cazuri mari care a fost înregistrat în perioada 8 iulie-20 iulie.

Astfel, a fost instalată carantina zonală, la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială.Localitatea Gornet din Prahova a intrat în carantină de miercuri, ora 22 și va trebui să respecte măsura carantinării pentru următoarele 14 zile.

„Această hotărâre a fost adoptată (…) deoarece: în comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile – au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 08 -20.07.2020; rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori; cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunităţi închise); ponderea populaţiei cu vârsta de 65 de ani şi peste este similară în comună cu cea din restul judeţului; personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice”, a anunțat prefectura județului Prahova.

Carantina nu înseamnă închidere

În același timp, Prefectura a anunțat că măsura carantinării nu coincide cu închiderea localității Gornet, ci aceasta a fost luată doar pentru protejarea cetățenilor care nu sunt infectați cu noul coronavirus.

„Măsura carantinării nu este egală cu închiderea unei localităţi, ci vine în sprijinul cetăţenilor care nu sunt infectaţi şi asigură o mai bună gestionare a combaterii răspândirii bolilor. (…) Intrarea/ieşirea în/din satul Gornet, judeţul Prahova, este permisă doar prin căile deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

12 localități din Argeș ar putea intra în carantină

Și în județul Argeș este posibil ca mai multe localități să intre în carantină, din cauza numărului mare de cazuri noi e coronavirus. În acest moment, se face evaluarea pentru a stabili dacă este cazul ca aceste zone să fie plasate sub carantină.

“Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. 12 localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.
Localitatea Gornet este cea de-a doua din țara noastră care intră în carantină zonală, după ce legea carantinei și a izolării a intrat în vigoare. Prima localitate care a fost plasată sub carantină, din cauza numărului mare de infectări. Este vorba despre localitatea Cartojani, unde 32 de oameni au fost depistați pozitiv cu COVID-19.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: