Redactia.ro
Home » Știri » O nouă secție ATI pentru Spitalul din Piatra Neamț. Câte locuri vor fi disponibile

O nouă secție ATI pentru Spitalul din Piatra Neamț. Câte locuri vor fi disponibile

O nouă secție de Terapie Intensivă va fi deschisă astăzi la Spitalul Județean Piatra Neamț. La aproape o săptămână de la incendiul în care 8 pacienți și-au pierdut viața pe loc și alți doi la câteva ore de la tregedie, spitalul va redeschide o secție ATI cu două etaje mai sus. 

 

Nouă secție ATI la Piatra Neamț

În urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, alți doi pacienți infectați au murit după ce au fost transferați la spitalul din Lețcani, județul Iași.

S-a decis deschiderea unei noi secții de terapie intensivă. Secția va fi inaugurată vineri și va funcționa temporar timp de o lună – o lună și jumătate. Secția ATI va avea o capacitate de nouă paturi și va funcționa  în locul secției de obstretică, care a fost mutată la etajul 5.

Noua secție ATI a spitalului a primit și avizul DSP și ISU.  Autoritățile au identificat deja alt spațiu pentru terapie intensivă definitivă. Secția va fi într-o clădire care aparține spitalului de urgență și este în administrarea Consiliului Județean. Spațiul mai are nevoie de lucrări și va fi gata în cel mult două luni, anunță autoritățile. Noul spațiu pentru terapie intensivă va avea o capacitate de 17 locuri.

 

Secția ATI funcționa fără aviz

Un incendiu puternic a avut loc în urmă cu aproape o săptămână la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. În total, 12 persoane și-au pierdut viața în urma incendiului.

Secția ATI  a spitalului ar fi funcționat fără aviz. Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț a confirmat că secția ATI a spitalului a fost reconfigurată chiar în ziua în care a avut loc incendiul. Însă, autoritățile au justificat funcționarea fără aviz din dorința de a extinde capacitatea secției de terapie intensivă.

Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu paturi au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, scrie în comunicatul DSP Neamţ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: