Redactia.ro
Home » Știri » O nouă taxă pentru români! Ce spune ministrul Mediului

O nouă taxă pentru români! Ce spune ministrul Mediului

Se va introduce o nouă taxă pentru fiecare gospodărie. Este anunțul făcut de ministrul Mediului, Tanczos Barna, transmite publicația Agrointeligența. Respectiva taxă va fi introdusă din 2027, la nivel European. Mai mult decât atât, ministrul Mediului a venit cu argumente asupra acestei decizii, în cadrul emisiunii AgroStrategia de la TVR. Se pare că ministrul Tanczos Barna a fost într-o reuniune a miniștrilor Mediului din UE, la Luxembourg, unde s-a discutat această inițiativă.

O nouă taxă pentru români! Ce spune ministrul Mediului

„În primul și în primul rând, deciziile vizează reducerea emisiilor de carbon în sectorul rezidențial și sectorul de mobilitate. Sectorul rezidențial înseamnă că Fondul social de climă, care se constituie din 2027, se va alimenta prin introducere a unor taxe de carbon la nivelul fiecărui cetățean

care locuiește undeva în UE și care, prin încălzirea locuinței sau prin folosirea energiilor emițătoare de dioxid de carbon, poluează. Acest lucru înseamnă că la nivelul fiecărei gospodării se va calcula amprenta de carbon și se vor aplica niște taxe”, a anunțat ministrul Mediului, citat de Agrointeligența.

Potrivit ministrului, omologii săi au fost încântați de această taxă. Nici reacții critice nu au existat.

O nouă taxă pentru români! Ce spune ministrul Mediului

În timp ce liderii UE pun la punct politici de mediu și românii vor fi taxați pentru banale activități casnice. Mai ales marii poluatori care ard deșeuri. Dacă sunt prinși, poluatorii pot răspunde penal. La fel și responsabilii de mediu din primării, care „nu observă” acest tip de infracțiuni.

Într-un seminar organizat la Palatul Parlamentului, „Poluarea aerului și sănătatea”, organizat de Comisiile pentru mediu și de sănătate ale Senatului, au fost prezenți și medici. Aceștia au prezentat studii relevante despre efectele poluării asupra vieții umane. Printre medici a fost prezent și doctorul Radu Țincu, medic primar, specializat în ATI-toxicologie de la Spitalul Universitar de Urgență București.

Scăderea natalității din cauza infertilității cauzate de poluare și reducerea vieții cu ani buni, pe fondul apariției bolilor determinate de aerul toxic sunt doar câteva dintre concluziile seminarului. Acestea au fost demonstrate științific.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: