Redactia.ro
Home » Știri » O nouă tragedie pentru teatrul românesc, la o zi după moartea Tamarei Buciuceanu

O nouă tragedie pentru teatrul românesc, la o zi după moartea Tamarei Buciuceanu

GALERIE FOTO (2) alexandru lazăr

Lumea teatrului românesc suferă o nouă pierdere, după Tamara Buciuceanu Botez. Actorul și criticul Alexandru Lazăr a încetat din viață la vârsta de 86 de ani.

UNITER deplânge într-un comunicat dispariția acestuia: „Personalitate marcantă a teatrului românesc, actor și profesor iubit de studenții lui, Alexandru Lazăr a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” la clasa profesorului Moni Ghelerter, asistentă Soroana Coroamă, pe care l-a absolvit în 1961.

După terminarea facultății și-a început cariera actoricească la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț unde a jucat în peste 50 de spectacole și unde a ajutat la dezvoltarea „fenomenului Piatra Neamț”.

Din 1975 a pornit în lungul și frumosul drum al meseriei de profesor în cadrul aceleiași facultăți pe care a absolvit-o, unde a format generații întregi de artiști.

Pentru cei ce vor să-i aducă un ultim omagiu, trupul neînsuflețit va fi depus la capela cimitirului Sfânta Vineri, joi 17 octombrie, începând cu ora 12.00. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, ora 12.30, la Cimitirul Sfânta Vineri. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Cine este nepotul regretatei actrițe Tamara Buciuceanu? El va moșteni toată averea actriței

Alexandru (Sandu) Lazăr s-a născut pe 24 aprilie 1933 în comuna Ileana, jud. Călărași. A urmat mai întâi doi ani de Filologie la Universitatea din București, după care a trecut la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale (IATC), pe care l-a absolvit în 1961. Spectacolele de absolvire au fost Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Secunda 58 de Dorel Dorian și Centrul înaintaș a murit în zori de Agostino Cuzzani.

În perioada 1961-1975 Alexandru Lazăr a fost actor la „Teatrul Tineretului” din Piatra Neamt, între anii 1975-1977 asistent și apoi până în 1991 lector universitar I.A.T.C. la clasa actorului Amza Pellea. În perioada 1991 -2001 a fost conferențiar universitar la „Academia de Teatru și Film” (ATF), iar în 2001 devine doctor în istoria teatrului românesc. În ultimii săi ani de viață, Alexandru Lazăr a predat la Facultatea de Arte a Universității Hyperion.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: