Redactia.ro
Home » Știri » O nouă tranșă de vaccin Pfizer a ajuns sâmbătă în România! Cum vor fi repartizate dozele

O nouă tranșă de vaccin Pfizer a ajuns sâmbătă în România! Cum vor fi repartizate dozele

O nouă tranșă de vaccin Pfizer a ajuns sâmbătă în România! Cum vor fi repartizate dozele

O nouă tranșă de vaccin Pfizer a ajuns sâmbătă în România! Un număr de 196.560 de doze au venit mai devreme cu două zile față de cum era planificat, decizia fiind luată după ce tranșa anterioară a avut întârzieri din cauza schimbării vremii.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer a ajuns în România

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer a ajuns sâmbătă în România! Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România în 22 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare, scrie Digi24.

De luni, începe și vaccinarea cu serul de la AstraZeneca în 180 de centre din țară, unde deja sunt peste 100.000 de locuri ocupate. Totodată, pe platforma de vaccinare s-au înscris până acum peste un milion de persoane.

Cele aproape 200.000 de doze vor ajunge mai întâi în centrele de depozitare, apoi vor fi distribuite centrelor de vaccinare după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 60.840 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 21.060 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 21.060 doze.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer a ajuns sâmbătă în România! Până acum, în România au fost administrate peste 990.000 de doze de vaccin Pfizer, iar cu cele de la Moderna țara noastră depășește un milion, ajungând pe locul 3 în Europa la doze administrate/100 de persoane.

Ce se va întâmpla cu pacienții cu imunodeficiențe care se vaccinează

Persoanele care au boala celiacă pot avea și deficit de imunoglobuline A. Conform specialiștilor, este vorba de deficit la porțile de apărare, la nivelul mucoaselor. Pacienții cu imunodeficiențe se pot vaccina, dar vor avea un răspuns mai slab în producerea de anticorpi.

Multă lume s-a întrebat dacă pacienții cu imunodeficiențe se pot vaccina. Conform specialiștilor, pacienții cu boala celiacă pot să asocieze deficit de imunoglobuline A, iar după ce se consumă cereale și persoanele au simptome, medicul trebuie să excludă boala auto-imună numită celiachie, și inițial, va determina în sânge anticorpi.

”De la anticorpi pornim în diagnostic, dar anticorpii nu sunt suficienţi pentru a pune diagnosticul. După ce avem titru pozitiv de anticorpi trebuie facem endoscopie cu biopsie de duoden”, a declarat medicul primar gastroenterolog Elena Ciupercă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: