Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu pacienții cu imunodeficiențe care se vaccinează

Ce se va întâmpla cu pacienții cu imunodeficiențe care se vaccinează

Ce se va întâmpla cu pacienții cu imunodeficiențe care se vaccinează

Ce se va întâmpla cu pacienții cu imunodeficiențe care se vaccinează. Persoanele care au boala celiacă pot avea și deficit de imunoglobuline A. Conform specialiștilor, este vorba de deficit la porțile de apărare, la nivelul mucoaselor. Pacienții cu imunodeficiențe se pot vaccina, dar vor avea un răspuns mai slab în producerea de anticorpi.

Ce se va întâmpla cu pacienții cu imunodeficiențe care se vaccinează

Ce se va întâmpla cu pacienții cu imunodeficiențe care se vaccinează. Multă lume s-a întrebat dacă pacienții cu imunodeficiențe se pot vaccina. Conform specialiștilor, pacienții cu boala celiacă pot să asocieze deficit de imunoglobuline A, iar după ce se consumă cereale și persoanele au simptome, medicul trebuie să excludă boala auto-imună numită celiachie, și inițial, va determina în sânge anticorpi. „De la anticorpi pornim în diagnostic, dar anticorpii nu sunt suficienţi pentru a pune diagnosticul. După ce avem titru pozitiv de anticorpi trebuie facem endoscopie cu biopsie de duoden.”, a declarat medicul primar gastroenterolog Elena Ciupercă.

Așadar, persoanele care suferă de boala autoimună numită celiachie asociează și un deficit de imunoglobuline A, ceea ce înseamnă că anticorpii sunt situați la porțile de intrare în organism.”Pacienţii cu boala celiacă pot să asocieze deficit de imunoglobulină și atunci facem dozajul pentru imunoglobuline A şi G per total.”, a declarat medicul Elena Ciupercă.

Totodată, imunodeficiența prin deficit de imunoglobulină A este cea mai frecventă imunodeficiență, dar aceasta se corectează și nu indică o problemă gravă de sănătate, iar cei care suferă de această boala se pot vaccina. Medicul primar imunolog Brândușa Petrutescu a recomandat ca fiecare pacient cu imunodeficiențe să se vaccineze pentru a-și testa răspunsul la anticorpi, cu toate că după imunizare, va fi posibil un răspuns mai slab în numărul de anticorpi apăruți.

Primele concluzii ale OMS despre apariția coronavirusuluiâ

Șeful echipei internaționale de experți condusă de Organizația Mondială a Sănătății a anunțat marți, că ancheta despre originile COVID19 a scos la iveală noi informații. Peter Ben Embarek, specialist viirusolog din cadrul OMS, a declarat că originea coronavirusului indică un rezervor natural la lilieci, dar este improbabil ca aceștia să fi fost la Wuhan, orașul din centrul Chinei unde au apărut primele cazuri de COVID19. Totodată, acesta a declarat că este nu există posibilitatea ca virusului că fi scăpat dintr-un laborator.″Nu există probe suficiente (…) pentru a stabili dacă SARS-CoV-2 s-a propagat în Wuhan înainte de decembrie 2019′’, a precizat Liang Wannian, şeful delegaţiei de cercetători chinezi.

Orașul din centrul Chinei a fost pentru o perioadă epicentrul epidemiei, fiind primul loc din lume unde au fost raportate cazuri de coronavirus, dar și prima țară care a reușit la un moment dat, să țină sub control această pandemie. Specialiștii susțin căc transmiterea de la un animal este probabilă, dar momentan nu a fost identificat. OMS încearcă să depisteze originile transmiterii virusului la om, iar misiunea a fost demarată cu dificultate, deoarece China a fost reticentă în a permite accesul specialiștilor internaționali în multe discipline precum epidemiologie, dar și zoologie. Până în prezent, pandemia de coronavirus a dus, la decesul a peste 2,3 milioane de persoane la nivel global.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: