Redactia.ro
Home » Stil de viață » O pensionară a mers la farmacie cu o listă lungă de medicamente. Ce s-a întâmplat după ce a văzut că nu are bani suficienți

O pensionară a mers la farmacie cu o listă lungă de medicamente. Ce s-a întâmplat după ce a văzut că nu are bani suficienți

O femeie a mers la farmacie pentru a-și cumpăra medicamentele de care are nevoie, însă a avut parte de o surpriză. Farmacista i-a pus toate cutiile pe tejghea, iar atunci bătrâna s-a uitat în portofel și a văzut că nu are bani suficienți. Ce a urmat i-a lăsat pe toți fără cuvinte.

Femeia nu a reușit să cumpere rețeta integral

Pensionara a mers la farmacie cu o rețetă lungă de medicamente pe care medicul i-a dat-o. Când farmacista i-a adus toate cutiile cu medicamente și le-a pus pe tejghea, femeia a realizat că nu are bani suficienți să o cumpere. Bătrâna a hotărât să se lipsească de anumite medicamente, pentru că a vrut să-i mai rămână bani și de mâncare. Detaliile emoționante au urmat apoi, când un tânăr, pe nume Robert, aflat la coadă la farmacie, a văzut întreaga scenă. Acesta a scris pe Facebook întregul incident, care a avut loc la farmacie.

Se pare că Robert s-ar fi oferit să-i împrumute bătrânei bani, pentru a-și lua medicamentele respective. Răspunsul ei, însă, l-a șocat cu adevărat și l-a făcut să înțeleagă cât de greu este pentru mulți bătrâni să se întrețină.

Postarea integrală făcută de Robert

Mai devreme, în farmacie, doamna din imagine a venit cu o listă sau o rețetă cu medicamente. Farmacista a citit-o și a început să îi pună cutiile pe tejghea. I-a făcut calculul, costau 180 și ceva de lei. Doamna și-a scos toți banii din borsetă, i-a numărat și a zis: “nu, n-am bani pentru toate. Renunț la astea (2 cutii), ca să-mi rămână și mie 20 de lei până iau pensia.”

Din ce știu eu, pensiile se încasează în data de 14 a fiecărei luni. Azi suntem în 9. Cei 20 de lei, împărțiți la 5 zile, înseamnă… 4 lei pe zi! Cu 4 lei pe zi va trebuie să trăiască un om în infecția asta de stat, asta în condițiile în care nu și-a mai cumpărat toate pastilele de care avea nevoie.

M-am tot gândit dacă să mă ofer s-o ajut, nu de alta, dar pentru unii oameni este umilitor să ajungă în situația asta. Am întrebat-o, până la urmă, dar într-un mod în care să nu se simtă aiurea. Adică i-am spus că lucrez peste stradă de farmacie, deci dacă are nevoie de 50-100 de lei, ne putem întâlni lunea viitoare ca să mi-i returneze.

N-a vrut! Mi-a zis că oricum, la iarnă, va trebui să aleagă între a-și lua tratamentul și a-și plăti utilitățile, că iarna trecută abia s-a descurcat, iar iarna asta se anunță scumpiri și mai mari la gaze și energie electrică (mulțumim, USR, pentru liberalizarea pieței de energie) Pentru umilințele la care sunt supuși bătrânii și nu numai, cineva, cumva, va trebui să plătească, la un moment dat. Principiul acțiunilor reciproce nu iartă!”, a scris un internaut pe reţelele de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini