Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » O stațiune din România a devenit vedetă pe Netflix! Puțini români au auzit de acest loc VIDEO

O stațiune din România a devenit vedetă pe Netflix! Puțini români au auzit de acest loc VIDEO

Ce coduri secrete pot utiliza abonații Netflix

O stațiune din România a devenit vedetă pe Netflix, atrăgând atenția și admirația oamenilor din întreaga lume. Cu toate acestea, puțini români au auzit până acum de această destinație spectaculoasă, cunoscută sub numele de Stațiunea Colibița. Iată detaliile!

O stațiune din România a devenit vedetă pe Netflix

Seria documentar „Flavours of Romania” a fost lansată în luna septembrie a anului trecut pe platforma de streaming Netflix și a reușit să surprindă inima și imaginația telespectatorilor din întreaga lume. Britanicul Charlie Ottley, producătorul și prezentatorul serialului, a dezvăluit frumusețea și specificul culinar al României într-o serie de documentare ce explorează diferite zone din țară. Unul dintre aceste locuri magice care a captivat atenția străinilor este stațiunea Colibița.

Colibița este o stațiune spectaculoasă situată în județul Bistrița Năsăud, într-un cadru natural de excepție. Charlie Ottley, îndrăgostit de România încă de mulți ani, a inclus Colibița în cel mai recent sezon al seriei sale documentare, aducând astfel acest loc în atenția publicului internațional. Imaginile spectaculoase surprinse în această stațiune au făcut înconjurul lumii și au captivat privirile telespectatorilor.

Colibița este situată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița, cunoscut și sub numele de „Marea de la Munte”. Lacul Colibița are o suprafață de 270 de hectare și o lungime de 13 kilometri, fiind situat la o altitudine de 900 de metri. Stațiunea Colibița se distinge prin frumusețea sa naturală impresionantă și prin preparatele tradiționale delicioase.

Povestea acestei stațiuni a început în anul 1979, când satul Colibița a fost strămutat în localitatea Mița, de pe dealurile din apropiere, pentru a se crea un lac de acumulare în vale. Înainte de umplerea lacului, zona a fost curățată cu atenție, iar inclusiv copacii au fost scoși pentru a face loc lacului.

Charlie Ottley: „ România este o țară a tuturor celor patru anotimpuri”

Cu peisaje de vis și bucate tradiționale, Colibița a cucerit inimile străinilor care au urmărit documentarul lui Charlie Ottley. Britanicul s-a declarat fascinat de România și are planuri de a continua să exploreze frumusețile acestei țări.

„Ziua de astăzi este o mare descătușare pentru mine și pentru echipa mea, la capătul a mai mult de un an de când am pornit la drum pentru realizarea acestui nou sezon. A fost greu, dar a meritat. După toți acești ani România încă mă surprinde, de cele mai multe ori într-un mod foarte plăcut. Avem tradiții, cultură gastronomică, costume unice, peisaje care-ți taie respirația și oameni cu povesti fascinante. Filmările au fost realizate în premieră cu un anumit tip de drone. Pe lângă noi locuri vizitate, am căutat să și revin în anumite decoruri în care am mai fost, tocmai pentru a vedea cum au evoluat sau involuat în ultimii ani. A durat mai mult decât ne-am așteptat, însă m-am bucurat, mai ales că România este o țară a tuturor celor patru anotimpuri”, declara Charlie Ottley, la premiera seriei documentar.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: