Redactia.ro
Home » Știri » O tânără chelneriță a fost angajată pe post de inginer la Apele Române. După ce criterii a fost recrutată

O tânără chelneriță a fost angajată pe post de inginer la Apele Române. După ce criterii a fost recrutată

O tânără chelneriță a fost angajată pe post de inginer la Apele Române

O tânără chelneriță a fost angajată pe post de inginer la Apele Române. A lucrat ca ospătăriță, apoi manager la cafenea, manichiuristă și vreme de trei zile, angajată la Primăria Vatra Moldoviței. Acum, este unul dintre cei mai prosperi angajați ai Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad. Jurnaliștii de la Recorder au investigat cazul tinerei fără minime cunoștințe cerute la locul de muncă și au aflat cum a fost recrutată aceasta.

O tânără chelneriță a fost angajată pe post de inginer la Apele Române. După ce criterii a fost recrutată

O tânără chelneriță a fost angajată pe post de inginer la Apele Române. Cazul unei tinere angajate la Administrația Bazinale de Apă Prut-Bârlad i-a determinat pe jurnaliștii de la Recorder să investigheze. Mai exact, Simona Iancu, fostă chelneriță și manichiuristă a reușit să devină unul dintre cei mai prosperi angajați ai Administrație Bazinale de Apă Prut-Bârlad. Contactat de jurnaliști, directorul instituției, Petru Avrama refuzat să facă orice comentariu legat de acest subiect. Întrebată dacă știe legea instituției, Simona Iancu a ezitat să ofere un răspuns. Directorul tehnic al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad a declarat că a decis să vorbească după ce șeful său direct, Petru Avram, care este în prezent consilier județean PNL, l-ar fi obligat să angajaze, la dispeceratul Departamentului de apărare împotriva inundațiilor, o tânără fără pregătire în domeniu.

Angajat de 25 de ani în instituție, acesta a încercat să-i explice șefului său că tânăra nu are legătură cu acest domeniu, dar în zadar. „M-am trezit cu o fișă a postului în față pentru care mi se cerea semnătură. La „Studii” spunea „studii superioare”. Poate să însemne și Teologia„, a declarat Gabriel Mustață, director tehnic Apele Române.

Deși susține că a terminat Facultatea de Chimie, Simona nu a reușit să-și convingă șeful cu noțiunile dobândite în studenție. Întrebată de acesta dacă știe cum se prescurtează fosforul, tânăra a declarat că trebuie să treacă prin materie pentru a afla.   

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Dacă v-ar vorbi de azot, azotiți, azotați, ați ști? Fosforul știți cum se prescurtează? Nu știți, nu? Mda… În situația în care v-ar spune cineva de un debit, ați ști ce e ăla un debit? Debit de apă…

Simona Iancu, inginer Apele Române: La fel, va trebui să trec prin materie.

Se pare că problemele tinerei au ajuns și la urechile șefului instituțiie, cel care a și propus-o în funcție. Așadar, Simona Iancu ocupă în prezent un post care în mod normal se obține prin concurs, dar pentru că angajările de la stat sunt blocate în timpul stării de urgență, directoru Apelor Române a decis să găsească o portiță de salvare. Aceasta a fost transferată de la Primăria Vatra Moldoviței, acolo unde tânăra a lucrat numai trei zile.

Reacția noului ministru al Mediului

Anunțat despre acest caz, noul ministru al mediului, Tanczos Barna a declarat că practica angajărilor aranjate va dispărea cât de curând.„Am decis ca până la numirea secretarilor de stat să nu fac nicio schimbare la Apele Române. În momentul de față asigurăm interimat prin detașarea unei persoane de la Brașov pentru conducerea Apele Române la nivel național și, în două săptămâni maxim, vom ajunge și la o analiză punctuală pe numirile din Apele Române. Am văzut persoane fără pregătire de specialitate la Apele Române, lucrurile trebuie analizate de la ABA (Administrația Bazinală a Apelor) la ABA. Sunt inadmisibile numirile politice de persoane care nu au nicio legătură cu domeniul”, a declarat ministrul Mediului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: