Redactia.ro
Home » Știri » O tânără de 29 de ani este primul angajat cu sindromul Down de la Ministerul Muncii

O tânără de 29 de ani este primul angajat cu sindromul Down de la Ministerul Muncii

Oana Rotar, o tânără de 29 de ani, a devenit primul angajat cu sindromul Down, de la Ministerul Muncii. Oana lucrează cot la cot cu echipa cabinetului unui secretar de stat.

O tânără de 29 de ani este primul angajat cu sindromul Down de la Ministerul Muncii

O tânără în vârstă de 29 de ani, pe nume Oana Rotar, a devenit primul angajat cu sindromul Down de la Ministerul Muncii. Ea lucrează alături de alte patru persoane, pentru cabinetul unui secretar de stat și face parte din asociația Special Olympics România.

„Oana Rotar este prima tânără cu sindrom Down din România angajată la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Oana a fost angajată la cabinetul Secretarului de Stat Makkai Péter János din data de 6 aprilie 2021 și va lucra alături de echipa acestuia, formată din patru persoane. Oana are 29 de ani, este o persoană foarte dinamică și independentă. A căutat activ un nou loc de muncă și a făcut parte din grupul tinerilor Lideri Special Olympics care au intrat în programul „Angajați, NU Asistați”. Să îi urăm succes Oanei în aventura noului ei loc de muncă!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a organizației, Special Olympics România.

Raluca Turcan: ”Abia aștept să lucrăm împreună”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-a declarat entuziasmată la aflarea veștii că tânăra va face din echipa ministerului.

”Oana Rotar este noua noastră colegă de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Cu multă bucurie în suflet, îi doresc un „bun-venit” și abia aștept să lucrăm împreună! 🙌”, a postat și Raluca Turcan, pe facebook.

Sindromul Down apare la naștere, iar persoanele care suferă de această afecțiune au anumite trăsături și riscuri pentru anumite boli. De asemenea, din cauza acestui sindrom și dezvoltarea mintală este într-un grad mai mic. Medicii sunt de părere că orice femeie insarcinată trebuie să facă un test pentru a vedea dacă există riscul ca bebelușii să se nască cu această afecțiune. Femeile de peste 35 de ani pot da naștere unor copii sindromul Down, care, de altfel, poate fi și cauză genetică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini