Redactia.ro
Home » Știri » O tornadă a făcut prăpăd în sudul țării! Imaginile sunt șocante

O tornadă a făcut prăpăd în sudul țării! Imaginile sunt șocante

Meteorologii români, despre posibilitatea apariției unei tornade puternice în România

România se confruntă cu fenomene meteorologice extreme, variind de la caniculă intensă până la furtuni violente. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, mai multe alerte cod roșu pentru diferite regiuni ale țării. Acestea includ atât avertizări de ploi și furtuni, cât și alerte de caniculă și disconfort termic ridicat.

Vreme extremă în sudul țării: vijelii și inundații

În sudul României, mai multe localități au fost grav afectate de condițiile meteorologice severe. Printre acestea se numără și Turnu Severin, unde joi după-amiază ploile torențiale au inundat străzile, îngreunând semnificativ traficul și punând la încercare capacitatea sistemului de canalizare. Autoritățile au emis o avertizare ro-alert, sfătuind locuitorii să rămână în case și să evite deplasările inutile pentru a nu se expune pericolului.

Fenomenele meteorologice extreme nu au fost limitate doar la Turnu Severin. Mai multe localități din sudul țării s-au confruntat cu vijelii puternice, care au provocat pagube materiale semnificative. Copacii doborâți de vânt și inundațiile locale au dus la blocarea unor drumuri și la avarierea infrastructurii.

Alerte de cod roșu pentru caniculă și disconfort termic

În contrast cu furtunile din sud, alte regiuni ale țării au fost lovite de un val de caniculă extremă. ANM a emis alerte de cod roșu pentru temperaturi foarte ridicate, care pot depăși 40 de grade Celsius. Disconfortul termic a fost accentuat de umiditatea ridicată, ceea ce a făcut ca temperatura resimțită să fie și mai greu de suportat.

Populația a fost sfătuită să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător. Autoritățile au recomandat, de asemenea, evitarea activităților fizice intense în aer liber și au insistat asupra importanței purtării de îmbrăcăminte ușoară și deschisă la culoare. În plus, s-a subliniat necesitatea protejării copiilor și persoanelor în vârstă, care sunt cele mai vulnerabile în fața temperaturilor extreme.

Tranziție bruscă de la caniculă la furtuni

Aceste fenomene meteorologice contrastante indică o tranziție bruscă de la caniculă la furtuni și vijelii puternice, un aspect subliniat și de meteorologii de la ANM. Schimbările climatice rapide au creat condiții instabile, ceea ce face ca prognozele să fie esențiale pentru prevenirea și gestionarea efectelor adverse ale vremii asupra populației și infrastructurii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini