Redactia.ro
Home » Știri » Oameni tăvăliți pe jos de polițiști, în Gara de Nord! Motivul: Nu purtau mască

Oameni tăvăliți pe jos de polițiști, în Gara de Nord! Motivul: Nu purtau mască

Nerespectarea regulilor privitoare la pandemie determină autoritățile să acționez într-un mod dur. Așa s-a întâmplat, sâmbătă, în Gara de Nord. Polițiștii au pus la pământ doi bărbați și o femeie pentru că nu avea mască de protecție și, susțin ei, consumau alcool.

Tăvăliți de polițiști pentru că nu purtau mască de protecție

Nerespectarea regulilor împotriva răspândirii coronavirusului atrage consecințe grave, uneori. Doi bărbați și o femeie au fost târâți de polițiști, sâmbătă, în plină zi, în Gara de Nord. Motivul unei astfel de intervenții a oamenilor legii ar fi avut loc din cauză că persoanele în cauză nu purtau mască de protecție și consumau băuturi alcoolice, informează Antena 3.

Foto: Antena 3

De asemenea, oamenii legii își mai justifică atitudinea prin faptul că cei doi bărbați și femeia au început să devină agresivi atunci când au fost trași la răspundere.

”La data de  11.12.2020, in jurul orei 16:00, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 3 Poliție au observat în zona  „coloane” Gară de Nord, 3 persoane, doi bărbați și o femeie , care  consumau băuturi alcoolice și implicit nu  purtau masca de protecție. Au fost interpelați de către polițiști, dar pe parcursul discuțiilor cele trei persoane  au început sa vocifereze, devenind agresive verbal și fizic. Nu s-au conformat recomandărilor echipajului de poliție, fapt pentru care  a fost necesară imobilizarea și conducerea la subunitatea de poliție”, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei.

Cele trei persoane au fost duse la secție de către polițiști și amendate pentru nerespectarea regulilor anti-coronavirus, consum de băuturi alcoolice și tulburarea liniștii publice. Amenda a fost de 4.600 lei, au mai transmis oamenii legii într-un comunicat.

”Cele 3 persoane au fost sancționate contraventional conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul public, tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și în conformitate cu prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,în cuantum de 4.600 de lei ”, transmite Poliția Capitalei.

O femeie a fost arestată pentru că nu purta mască

Aceasta nu este singura intervenție a oamenilor legii, deprinsă parcă din filmele de acțiune. Au fost cazuri când au fost arestați oameni pentru că nu purtau masca de protecție. I s-a întâmplat unei femei, din Italia, Florența, care s-a văzut cu cătușele puse pe mână pentru că a ieșit să își plimbe câinele fără ca ea să aibă mască, conform regulilor privitoare la pandemie. Polițiștii italieni au acuzat-o de faptul că a opus rezistență atunci când i s-au cerut explicații, a refuzat să legitimeze și a început cu amenințări.

Alte șase patrule au intervenit la fața locului pentru a ajuta la intervenție. Oamenii care se aflau în zonă au filmat scena și au începu să condamne gestul polițiștilor din Florența. ”Rușine, rușine, pentru o femeie toate aceste mașini.  Care e problema?Pentru că nu avea mască, pentru că nu avea mască!”, erau strigătele martorilor oculari care se auzeau pe fundalul înregistrării video.

Video-ul a fost postat pe rețelele de socializare și a devenit viral, fiind preluat de milioane de internauți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: