Redactia.ro
Home » Știri » Oamenii au comemorat violențele produse la 10 august 2018. Protestatarii cer pedepsirea șefilor Jandarmeriei Române de atunci

Oamenii au comemorat violențele produse la 10 august 2018. Protestatarii cer pedepsirea șefilor Jandarmeriei Române de atunci

GALERIE FOTO (2) Oamenii au comemorat violențele produse la 10 august 2018. Protestatarii cer pedepsirea șefilor Jandarmeriei Române de atunci

Românii s-au adunat duminică în Piața Victoriei pentru a comemora intervențiile brutale ale Jandarmeriei Române din timpul protestelor de la 10 august 2018. Câteva zeci de oameni s-au strâns ieri în piață, în ciuda pandemiei, pentru a reaminti dezastrul produs acum doi ani când oamenii au protestat împotriva guvernului PSD.

Proteste pașnice împotriva violențelor din 10 august 2018

Oamenii au protestat pașnic folosindu-se de un uriaș steag al României dar și al Uniunii Europene, iar pe pancartele afișate de protestatari erau scrise diferite mesaje acuzatoare. De asemenea, s-au marcat mesaje inscripționate cu creta pe asfaltul din Piața Victorie.

„10 august, nu uităm nu iertăm”,  „dreptate pentru 10 august”,  „Carmen Dan, vinovata”, sunt câteva dintre textele care au arătat cu degetul spre responsabilii de atunci. Cei care au participat au susținut cu regret că nu s-au putut aduna în număr mare pentru a comemora cum se cuvine faptele întâmplate la 10 august 2018.

Protestatarii nu au uitat să pună problema clasării „Dosarului 10 august”. Ei consideră că sentințele date în urma procesului sunt o rușine și că instanța trebuie să pedepsească pe cei care au dat ordinele de a acționa în așa fel față de oamenii care își cereau drepturile acum doi ani.

„Ce se întâmplă cu Dosarul 10 august este o rușine”, a transmis un protestatar.

Dreptate pentru victime și pedepse pentru responsabili

Oamenii cer explicații și spun că nu se vor opri din proteste până nu se va face dreptate. Aceștia îi consideră pe Dragnea, Dăncilă și Carmen Dan ca fiind principalii vinovați de măsurile luate în seara de 10 august de acum doi ani.

Vara aceasta Dosarul 10 august” a fost clasat, iar în urma acestei decizii colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurențiu Cazan fostul director al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și mulți alții au scăpat de acuzații chiar dacă se făceau direct vinovați de deciziile luate în seara cu pricina.

Oamenii nu au întârziat cu reacțiile și s-au formulat plângeri împotriva Ordonanței care clasa parțial acuzații din dosar. Procurorul șef al DIICOT a admis redeschiderea urmăririi penale iar șefii Jandarmeriei Române de atunci sunt vizați de o nouă anchetă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: