Redactia.ro
Home » Stil de viață » Obiceiul banal care ne afectează creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea: „Îl îmbolnăvim foarte mult! Se decompensează!”

Obiceiul banal care ne afectează creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea: „Îl îmbolnăvim foarte mult! Se decompensează!”

vlad ciurea

Iată care este obiceiul banal care ne afectează creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea explică ce impact are asupra noastră!

Obiceiul banal care ne afectează creierul

Prof. Dr. Vlad Ciurea a detaliat efectele negative ale unui obicei care pune presiune asupra sănătății creierului nostru!

Într-o eră în care timpul pare să fie mereu în defavoarea noastră, ritmul nostru de viață a devenit una presărată cu grabă. Ne grăbim la locul de muncă, ne grăbim să ajungem acasă, ne grăbim să îi luăm pe copii de la școală și, în general, ne grăbim să finalizăm toate sarcinile noastre zilnice. Toată această agitație nu face altceva decât să ne afecteze negativ, afirmă profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea.

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Îl îmbolnăvim foarte mult! Se decompensează!”

Prof. Dr. Vlad Ciurea susține că viteza cu care trăim în fiecare zi poate conduce la probleme grave de sănătate, în special în ceea ce privește funcționarea creierului nostru.

„Am constatat că această viteză taie din activitatea noastră zilnic, ne fură din timp, suntem mereu pe fugă. Nu ne rămâne decât un singur lucru: să facem toate lucrurile pas cu pas și să luăm metoda ardelenească în care lucrurile sunt făcute așezat.  

Acest creier uman trebuie să adapteze la tot ceea ce este în jur. Nu poate să fie mereu pe grabă, iar cuvintele TREBUIE sau ACUM trebuie scoase din vocabularul nostru pentru că nu duc la nimic bun, iar săracul nostru creier este suprasolicitat.  

Îl îmbolnăvim foarte mult. Creierul are activitate electrică, se aprind niște luminițe de activitate, iar la un moment dat aceste luminițe cresc și nu mai reușesc să facă față. Se decompensează. Decompensarea cerebrală pe care o are creierul duce la epuizare și apar nevrozele.  

Acest sindrom care este în întreaga societate este burnout-ul. Sunt persoane tinere, deștepte, care nu se mai adună, nu își găsesc cuvintele, le tremură mâinile, vor să spună cinci lucruri odată, izbucnesc în plâns. Totul este legat de suprasolicitare. Nu este o boală, este o suprasolicitare. Se cere prea mult de la angajații noștri.  

Lăsați-l să facă una, să se concentreze și așa mai departe. Teoria este a priorității. În Germania se lucrează după elemente programate, clare, iar la noi se lucrează haotic”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate pentru DC Medical

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: