Redactia.ro
Home » Stil de viață » Obiceiul care aduce bogăție de Solstițiul de vară. Ritual care trebuie urmat cu strictețe

Obiceiul care aduce bogăție de Solstițiul de vară. Ritual care trebuie urmat cu strictețe

Solstițiul de vară -cea mai lungă zi din an. Ce nu e bine să faci azi?

Solstițiul de vară marchează un moment astronomic profund încremenit în tradiții vechi ce promit bogăție și prosperitate comunităților. Această zi, când Soarele atinge punctul cel mai înalt pe cer, este asociată cu cea mai lungă zi a anului și o noapte scurtă, oferind oportunitatea perfectă pentru a aduce belșugul în viața fiecăruia.

Obiceiul care aduce bogăție de Solstițiul de vară

În trecut, solstițiul era marcat cu festivități vibrante: petreceri, dansuri și focuri de tabără. Aceste activități erau menite să atragă energie pozitivă, vitalitate și creativitate în comunitate. Deși multe dintre aceste obiceiuri s-au modificat sau au căzut în uitare, sentimentul de belșug asociat cu acest moment astronomic special rămâne vie în conștiința colectivă.

Ritual care trebuie urmat cu strictețe

Solstițiul de vară nu înseamnă doar sărbătoare, ci și un timp pentru vindecare și îngrijire personală. Tradițiile antice includ băi în lacuri și râuri, considerate vindecătoare pentru suferințele trupului și ale sufletului. Spălarea cu rouă în dimineața solstițiului este văzută ca o practică magică ce păstrează frumusețea și sănătatea. În unele comunități, băile cu ierburi în noaptea solstițiului sunt menite să aducă revitalizare și refacerea sănătății.

Semnificația Solstițiului de vară

În calendarul românesc, solstițiul de vară este strâns legat de sărbătoarea Sânzienelor, cunoscută și sub numele de Drăgaica. Solstițiul de vară reprezintă un eveniment astronomic marcant, când Pământul atinge cel mai înalt punct de înclinare față de Soare, determinând cea mai lungă zi a anului. În mod obișnuit, acest fenomen are loc pe 21 iunie, dar în 2024, solstițiul va fi observat mai devreme datorită alinierii specifice a calendarului Gregorian cu ciclurile orbitale ale planetei noastre.

Calendarul Gregorian, adoptat la nivel global, nu este perfect sincronizat cu anul solar, ceea ce duce la variații minore în datele solstițiilor și echinocțiilor de-a lungul anilor. În acest an, variația a determinat ca solstițiul de vară să fie marcat mai devreme decât de obicei, pe 20 iunie.

Solstițiul de vară este un moment deosebit de important în multe culturi din întreaga lume. Este asociat cu abundența, fertilitatea și reînnoirea, fiind un prilej de sărbătoare și de conectare profundă cu natura și ciclurile sale vitale. Această zi este marcată prin ceremonii și ritualuri care celebrează lumina și puterea soarelui.

Mituri și superstiții

În jurul solstițiului de vară gravitează numeroase mituri și superstiții. Focurile de Sânziene din România sunt un exemplu clar, considerate a avea puteri magice de protecție și noroc. Tradiția culegerii plantelor în această perioadă este răspândită în multe culturi, fiindu-le atribuite proprietăți vindecătoare și magice.

În fiecare an, locuri celebre precum Stonehenge din Anglia atrag mii de oameni pentru a observa răsăritul soarelui în ziua solstițiului de vară. Acest monument megalitic, construit cu milenii în urmă, este un simbol al conexiunii strânse dintre om și cosmos în tradițiile europene.

În Scandinavia, solstițiul de vară este marcat printr-o sărbătoare cunoscută sub numele de Midsummer, ce include dansuri tradiționale, cântări și mese festive în jurul stâlpului de mai. În Peru, festivalul Inti Raymi celebrează zeul soarelui, Inti, într-o paradă magnifică de dansuri și ceremonii, reînnoind legătura strânsă dintre oameni și natură.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: