Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Obiecte de decor: cum dăm caracter locuinței noastre?

Obiecte de decor: cum dăm caracter locuinței noastre?

Mobilierul și decorațiunile nu reprezintă neapărat tendințe ci mai degrabă o stare de spirit, un comportament social care evoluează cu siguranță. Alege obiectele de decor cu grijă, acordând atenție texturilor dar și culorilor.

Redecorarea unei locuințe nu a fost niciodată mai ușoară. Poți descoperi idei adaptate tuturor gusturilor folosind aplicații, bloguri, rețele sociale precum Pinterest. De altfel, există o mulțime de magazine online și magazine fizice care propun numeroase obiecte de decor pe care este dificil să le refuzi atuci când vine vorba despre înfrumusețarea locuinței.

Importanța obiectelor de decor

Fără obiectele de decor, o locuință sau o încăpere arată extrem de neglijentă, indiferent de calitatea concepției sau dotărilor. Poți considera obiectele de decor cireașa de pe tort, care conferă o atracție vizuală și detalii. Încăperile din casă vor părea complete dacă alegi accesoriile potrivite în cadrul etapei de concepere. Iată de ce sunt atât de eficiente:

  • Oferă o nouă viață unei încăperi, adăugând textură, culoare, motive și forme;
  • Accesoriile precum vazele, cărțile sau bolurile pot fi extrem de utile ca și obiecte de decor;
  • Accesoriile completează strategia ta de design;

Obiecte decorative unice

Decorarea unui interior se poate dovedi a fi dificilă pentru persoanele care doresc să creeze un loc plin cu obiecte unice, mai degrabă decât comerciale, fabricate în serie. Am adunat o serie de idei pentru a-ți oferi un punct de plecare pentru a-ți decora locuința într-un stil unic. Numeroase din aceste obiecte decorative se pot găsi pe site-ul Evix.

Decorațiuni murale pentru interioare moderne

Chiar dacă arta murală reprezintă o metodă tradițională pentru a înfrumuseța o încăpere, există numeroase alte metode de a conferi o notă distinctivă spațiului tău. Poți opta pentru un stil convețional precum reproducerea unui muzeu sau pentru un stil postmodern, cu unghiuri, texturi. Alegerea unei opere de artă se va face în funcție de preferințele și gusturile fiecăruia și de modul în care este prezentată sau de modul în care ceilalți o vor aprecia.

Plante decorative și ambianță naturală

Să aduci elemente din natură într-un interior este un lucru la care trebuie să te gândești dacă ești pasionat de natură, de călătorii. Nu este nevoie de ceva spectaculos pentru a face impresie. Te poți interesa în egală măsură de roci și de minerale care pot fi descoperite în natură sau cumpărate. O colecție de pietre sau de bijuterii într-o vază poate crea o declarație eclectică și poate fi utilizată în orice recipient.

Decorează cu perne și cu cuverturi

Utilizarea unor produse de confort în cadrul decorului tău interior este una din cele mai eficiente metode pentru a obține o încăpere călduroasă și locuibilă. Pentru a reflecta mai multe stiluri poți agăța o cuvertură sau să folosești perne decorative.

Acest lucru prezintă un avantaj suplimentar care îți permite nu doar să folosești cuverturi și perne atunci când dorești dar și să înlocuiești cu ușurință aceste obicte de decor cu altele noi. Ține cont de faptul că trebuie să menții un echilibru între aspectul pernelor și cuverturilor și locul în care le așezi. Încăperea în care le pui trebuie să își mențină aspectul estetic și confortabil deopotrivă.

 

 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro