Redactia.ro
Home » Știri » Obiectul misterios pe care l-a avut Ceaușescu atunci când a murit. Ce s-a întâmplat după moartea dictatorului

Obiectul misterios pe care l-a avut Ceaușescu atunci când a murit. Ce s-a întâmplat după moartea dictatorului

GALERIE FOTO (3)

După execuția celor doi foști dictatori, Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena, au existat numeroase mistere. După ce au fost capturați, cei doi soți au fost duși într-o unitate militară din Târgoviște. La scurt timp, cei doi au fost executați.

 

Ce obiect misterios purta Nicolae Ceaușescu

Presiunea era mare în unitatea militară din Târgoviște unde au fost duși cei doi soți dictatori. Erau anunțate tentative de eliberare a celor doi soți, astfel încât ofițerii din unitate nu știau ce să facă. Cei care au fost prezenți la ultimele ore din viața dictatorilor își amintesc că cei doi soți au fost din ce în ce mai tensionați.

Cei care au luat parte la întreaga scenă își aduc aminte cum Nicolae Ceaușescu încerca să îi ofere curaj soției. Mai mult, fostul dictator se uita constant la ceasul pe care îl avea la mână. Ceasul, un Rolex foarte scump, era un cadou făcut de Elena, soțului ei, cu ocazia zilei de naștere.

Potrivit informațiilor playtech.ro, în timpul procesului, cei implicați au observat cum Nicolae Ceaușescu se uita tot timpul la ceas, ca și cum ar fi așteptat ceva. Unii erau de părere că nu este un simplu ceas, ci că ar fi un sistem complex de comunicație, un sistem de emisie-recepție. Zvonurile s-au dovedit, ulterior, a nu fi adevărate.

Și în timpul procesului, și în momentul asasinării, Nicolae Ceaușescu a purtat ceasul Rolex la mână. După momentul împușcării, procuratura a decis să ia obiectul lui Ceuașescu, un  Rolex Oyster Perpetual Day-date, unul destul de scump.

Rolex-ul pe care Ceaușescu l-a avut la mână în ziua morții a fost lansat în anul 1956. Mai mult, nu era un simplu ceas, ci o marcă exclusivistă. S-a constatat ulterior că era primul ceas de mână impermeabil, la vremea respectivă.

Și Elena Ceaușescu purta la mână o brățară în momentul asasinării. Fosta dictatoare avea gravat numele și data ei de naștere pe brățară. Astfel, potrivit informațiilor, brățara ar fi fost un cadou din partea lui Ceaușescu pentru soța sa. Elena a purtat pentru ultima dată brățara pe data de 25 decembrie 1989, când cei doi dictatori au fost duși în fața plutonului de execuție.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: