Redactia.ro
Home » Știri » OMS a stabilit gravitatea globală a variolei maimuţei. Ne paște sau nu o nouă pandemie?

OMS a stabilit gravitatea globală a variolei maimuţei. Ne paște sau nu o nouă pandemie?

variola

Organizația Mondială a Sănătății nu a declarat, deocamdată, epidemia de variola maimuței o urgență de sănătate publică de interes internațional, dar a spus că dar trebuie monitorizată atent.

OMS a stabilit gravitatea globală a variolei maimuţei

OMS a convocat joi o reuniune a comitetului de urgență pentru a discuta despre gravitatea epidemiei de variola maimuței. Rezultatul reuniunii a fost anunțat sâmbătă.

„În general, în raport, ei (comitetul de urgență – n.r.) m-a sfătuit că, în acest moment, evenimentul nu constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional, care este cel mai înalt nivel de alertă pe care îl poate emite OMS, dar a recunoscut că însăși convocarea comitetului reflectă îngrijorarea tot mai mare cu privire la răspândirea internațională a variolei maimuțelor”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în comunicatul publicat sâmbătă, citat de CNN.

Tedros a cerut intensificarea supravegherii variolei maimuței, avertizând că „deși bărbații care au relații sexuale cu bărbați au fost cei mai afectați în aceste noi focare, există, de asemenea, riscuri de boli grave pentru persoanele imunocompromise, femeile însărcinate și copii dacă sunt infectați”.

Angajații din sănătate sunt, de asemenea, în pericol dacă nu poartă echipament de protecție personală adecvat, a declarat Tedros.

6 cazuri de variola maimuței în România

Primul caz de variola maimuței din România a fost anunțat la 13 iunie. De atunci au mai fost confirmate încă 5 cazuri. Cel mai recent caz este un bărbat de 40 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București, iar investigațiile de laborator au confirmat, joi, că pacientul este infectat cu variola maimuței. Bărbatul este internat și va rămâne în izolare.

Simptomele au apărut pe data de 18 iunie, iar infecția a fost confirmată astăzi în urma investigațiilor de laborator, potrivit Ministerului Sănătății.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: