Redactia.ro
Home » Știri » Operațiune de salvare în Marea Neagră. Sportivul Alexandru Dumbravă a cerut ajutorul autorităților după ce a vâslit peste 1200 de kilometri

Operațiune de salvare în Marea Neagră. Sportivul Alexandru Dumbravă a cerut ajutorul autorităților după ce a vâslit peste 1200 de kilometri

operatiune de salvare

Vineri, pe 21 iulie, o adevărată operațiune se salvare are loc în Marea Neagră. O persoană care se află într-o barcă cu vâsle în largul mării a cerut ajutorul. Este vorba despre un bărbat, complet epuizat, care acuză dureri severe de spate și la nivelul genunchilor.

Operațiune de salvare în Marea Neagră. Sportivul Alexandru Dumbravă a solicitat ajutorul autorităților

În noaptea de joi spre vineri, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a inițiat o operațiune de căutare și salvare pe mare, la cererea Centrului de Coordonare pentru Căutare și Salvare Maritimă (MRCC). Scopul acestei operațiuni este de a salva o persoană aflată într-o ambarcațiune cu vâsle, situată la aproximativ 80 de mile marine de Mangalia.

ARSVOM a informat că nava SAR MAIA a plecat din Portul Mangalia la ora 01:08, cu misiunea de a prelua persoana aflată în larg. Conform ARSVOM, bărbatul este epuizat și suferă de dureri de spate și genunchi din cauza efortului depus la vâsle.

„În această noapte, MRCC a solicitat intervenţia A.R.S.V.O.M, în vederea unei operaţiuni de căutare şi salvare pe mare, a unei persoane aflată în larg, la circa 80 mile marine travers de Mangalia. La solicitarea MRCC, SAR MAIA a plecat din Portul Mangalia, la ora 01:08, pentru preluarea persoanei aflate în larg, intr-o ambarcaţiune cu vâsle”, a transmis ARSVOM.

Nava lui Alexandru Dumbravă a fost preluată de către autorități

Conform ARSVOM, echipajul navei Sar Maya aparținând Arsvom,a preluat nava lui Alexandru Dumbravă în vederea remorcării în siguranță în portul turistic Mangalia.

Din primele informații, nava aparțiune lui Alexandru Dumbravă, un sportiv român care a pornit în data de 10 iulie, într-o aventură demnă  de Cartea Recordurilor. El își propusese să străbată singur Marea Neagră într-o barcă cu vâsle. Sportivul plecase din Portul Mangalia pe 10 iulie, iar destinația sa finală era Batumi, din Georgia. A vâslit peste 1200 de kilometri în 20 de zile, însă vremea deosebit de caldă și stările de rău pe care le-a resimțit l-au împiedicat să-și ducă planul la final.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: