Redactia.ro
Home » Știri » Operațiunea Unicorn a început! Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani 

Operațiunea Unicorn a început! Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani 

Odată cu moartea Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în Scoția, unde a fost sub observație medicală până la momentul decesului, este activată Operațiunea Unicorn.

Regina s-a născută la data de 21 aprilie 1926 și a preluat tronul la nici 26 de ani, în februarie 1952, atunci când tatăl ei, George al VI-lea, a decedat.

Astazi, a trecut în neființă la vârsta de 96 de ani.

Prin Operațiune Unicornul, trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este transportat până la Londra cu trenul regal, dacă este posibil. În caz contrar se va pune în aplicare Operațiunea Overstudy, ceea ce înseamnă că sicriul va fi transferat cu avionul. Premierul și miniștrii vor participa la o recepție pentru a întâmpina sicriul. Iată toate detaliile!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii murit

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a decedat astăzi, la 96 de ani, la Castelul Balmoral, înconjurată de toți cei dragi.

Operațiunea Unicorn a început

Odată ce decesul a fost făcut public, Palatul Holyrood, Catedrala St Giles și Parlamentul scoțian vor servi drept punct central al adunărilor, cu o carte de condoleanțe deschisă publicului amenajată în această din urmă locație.

Activitatea parlamentară va fi suspendată imediat pentru cel puțin șase zile parlamentare, pentru a permite autorităților să se pregătească pentru funeralii. Parlamentul va pregăti apoi o moțiune de condoleanțe în termen de 72 de ore de la reluarea ședinței.

Sicriul reginei va fi depus mai întâi la Palatul Holyrood, urmat de o slujbă de primire la Catedrala St Giles din Edinburgh. După aceasta, sicriul va fi transportat la gara Waverley și apoi va fi dus cu trenul regal la Londra, dacă este posibil. În caz contrar, sicriul va fi dus cu avionul la Londra și va fi întâmpinat de primul ministru și de miniștrii cabinetului.

Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii?

La moartea Reginei Elisabeta a II-a, aceasta va fi înmormântată la capela memorială Regele George al VI-lea, alături de părinții ei. Situată în cadrul Capelei Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor, lângă culoarul de nord al clădirii, aceasta a fost construită între 1968 și 1969 și comemorează omonimul său – Regele George al VI-lea, tatăl Reginei.

Majestatea Sa va fi înmormântată alături de tatăl său, de Regina Mamă și de sora sa, Prințesa Margareta. Sicriul Regelui George al VI-lea a fost inițial așezat în Bolta Regală după moartea sa în februarie 1952. Dar a fost ulterior transferat în capelă, la finalizarea acesteia, la 26 martie 1969.

Sursa foto: metro.co.uk

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: