Redactia.ro
Home » Știri » Ora de iarnă 2022. Când se schimbă, de fapt, ora anul acesta

Ora de iarnă 2022. Când se schimbă, de fapt, ora anul acesta

Nu toate statele vor schimbarea la ora de iarnă. Unele doresc acest lucru, în timp ce altele vor rămâne la vechea practică. Dar când vom trece la ora de iarnă în 2022?

Când trecem la ora de iarnă în 2022

Ora de vară se termină pe de 30 octombrie 2022, atunci când ora 4:00 va deveni ora 3:00, noaptea fiind astfel mai lungă cu o oră. Schimbarea orei are loc, de obicei, după echinocțiul de toamnă, fiind momentul în care Soarele traversează Ecuatorul, ajungând în Emisfera Sudică. În acest moment, „ne întoarcem” cu o oră! Adică ceasul se dă înapoi.

Ora de vară este practica de a devansa ceasurile cu o oră față de ora standard în timpul lunilor de vară și de a le schimba din nou înapoi toamna. Ideea generală este că acest lucru ne permite tuturor să folosim mai bine lumina naturală a zilei: mutarea ceasurilor înainte cu o oră primăvara ne oferă mai multă lumină în timpul serilor de vară, în timp ce mutarea ceasurilor înapoi cu o oră toamna ne oferă mai multă lumină în timpul dimineților de iarnă.

Ora de vară începe întotdeauna în a doua duminică din martie și se termină în prima duminică din noiembrie. Pentru a-și aminti în ce direcție să își regleze ceasurile, oamenii folosesc adesea expresia „primăvară înainte, toamnă înapoi”.

Când a început să se schimbe ora odată cu anotimpurile

„Un proiect economic” al lui Benjamin Franklin, scris în 1784, este cea mai veche propunere cunoscută de „economisire” a luminii zilei. Avea un ton fantezist, susținând legi care să-i oblige pe cetățeni să se trezească în zorii zilei pentru a economisi cheltuielile cu lumina lumânărilor:

„În fiecare dimineață, de îndată ce răsare soarele, toate clopotele din fiecare biserică să fie puse să sune; iar dacă acest lucru nu este suficient, să se tragă cu tunul pe fiecare stradă pentru a-i trezi pe leneși în mod eficient… . Obligați un om să se trezească la patru dimineața, și este probabil că se va culca de bunăvoie la opt seara”, scria Benjamin Franklin.

Primul susținător adevărat al orei de vară

Primul adevărat susținător al orei de vară a fost un englez pe nume William Willet. Constructor londonez, acesta a avut această idee în timp ce își călărea calul într-o dimineață devreme, în 1907. El a observat că obloanele caselor erau bine închise, deși Soarele răsărise. În „The Waste of Daylight”, manifestul campaniei sale personale de economisire a luminii, Willet a scris: „Toată lumea apreciază serile lungi și luminoase. Toată lumea deplânge micșorarea lor pe măsură ce zilele devin mai scurte; și aproape toată lumea a exprimat regretul că lumina aproape clară și strălucitoare a unei dimineți timpurii în timpul lunilor de primăvară și de vară este atât de rar văzută sau folosită… . Faptul că până la 210 ore de lumină naturală sunt irosite în fiecare an, din toate punctele de vedere, este un defect al civilizației noastre. Anglia să recunoască și să remedieze acest lucru.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: