Redactia.ro
Home » Știri » Ora de vară – se renunță la această practică. Parlamentul European a votat

Ora de vară – se renunță la această practică. Parlamentul European a votat

Ora de vară

Ora de vară – Uniunea Europeană a decis că toate statele UE nu vor mai întoarce ceasurile. De când intră în vigoare măsura.

Parlamentarii europeni (401 eurodeputați au votat pentru, 192 împotriva și 51 s-au abținut) au votat marți, 26 martie, renunțarea la schimbării sezoniere ale orei în Uniunea Europeană. Decizia va fi pusă în aplicare din anul 2019.

Conform Agerpres, țările membre vor renunța la obiceiul de a schimba ora de două ori pe an. Vor decide dacă doresc să rămână la ora standard (ora de iarnă) sau să mențină ora de vară. Cele care optează pentru a păstra ora de vară, vor întoarce ultima oară ceasul în martie 2021. Țările care aleg ora de iarnă vor face schimbarea în octombrie 2021. Țările trebuie să facă alegerea în luna aprilie 2020.

Toate țările trebuie să ajungă la o înțelegere în ceea ce privește orarul zborurilor și al altor mijloace de transport. Dacă se sesizează probleme la implementarea măsurii, Comisia Europeană va dispune de o întârziere de 12 luni.

Ora de vară – decizia UE

Comisia Europeană a propus încă din anul 2018 această schimbare, iar în urma unui sondaj la nivelul UE s-a descoperit că măsura e dorită de majoritate. 84% dintre răspunsurile participanților (4,6 milioane la număr), au fost pentru abolirea schimbării orei.

Comisia Europeană ar fi implementat măsura încă din 2019, însă nu s-a reușit din cauza rezistenței susținute de unele din statele membre.

Ora de vară 2019

România trece la ora de vară în acest weekend. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 30 spre 31 martie 2019, ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Ora de vară a fost propusă în anul 1895 de către entomologul din Noua Zeelandă, pe nume George Vernon Hudson. În prezent, 110 țări de pe Glob își potrivesc ceasurile. În România, a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Totuși, sunt și țări care au renunțat la această practică. Rusia a renunţat schimbarea orei după 20 de ani, pe motiv că nu vrea să streseze cetăţenii. De asemenea, Islanda nu foloseşte acest si8stem.

Citește și: Ora de vară 2019: Când se schimbă ora. Ce spune Comisia Europeană

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: