Redactia.ro
Home » Știri » Ora prim-ministrului: Dăncilă, chemată la raport pe tema OUG 114

Ora prim-ministrului: Dăncilă, chemată la raport pe tema OUG 114

Ora prim-ministrului: Dăncilă, chemată la raport pe tema OUG 114

Premierul Viorica Dăncilă este invitată, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la dezbaterea „Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”.

Dezbaterea a fost solicitată de PNL şi aprobată de Biroul permanent al Camerei.

„PNL declară război total împotriva ‘ordonanţei lăcomiei’ Guvernului Dăncilă şi o cheamă pe Viorica Dăncilă la audieri în Parlament la ‘Ora prim-ministrului’.

 ”Am înregistrat astăzi (marţi – n.r.) solicitarea ca prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, să vină la audieri în plenul Camerei Deputaţilor, tocmai pentru că dorim să purtăm o dezbatere fundamentată care să conducă la oprirea Ordonanţei 114. Sunt mai multe formule prin care se poate ajunge la înlăturarea OUG 114 şi a efectelor acesteia.

O soluţie şi cea mai la îndemână ar fi ca prim-ministrul, secondat de autorii morali ai acestei ordonanţe, domnii Dragnea şi Vâlcov, să decidă emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să anuleze ‘ordonanţa lăcomiei’. Asta ar însemna voinţă politică din partea Guvernului care a decis emiterea acestei OUG, deci speranţele sunt mici.

A doua variantă pe care putem să o generăm în urma audierii premierului în plenul Camerei ar fi ca această ordonanţă să treacă în procedură de urgenţă prin dezbatere şi să fie respinsă„, a afirmat liderul deputaţilor liberali Raluca Turcan, în 19 februarie.

OUG 114 adoptată tacit de Senat

Ordonanţa de urgenţă 114/2018 a fost înregistrată la Senat, iar termenul de dezbatere şi adoptare a expirat vineri, actul normativ nefiind înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului, în lipsa unui raport al Comisiei de buget-finanţe.

Conducerea Senatului urmează să anunţe în plen depăşirea termenului şi adoptarea tacită a Ordonanţei, după care actul normativ poate fi trimis pentru dezbatere Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Potrivit unor surse parlamentare, în urma unor discuţii, care erau programate în această săptămână, ale premierului şi ale ministrului de Finanţe cu reprezentanţi din sistemul bancar, energie şi comunicaţii, Viorica Dăncilă ar putea anunţa, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim-ministrului, eventuale modificări la OUG 114/2018.

Marţi, ministrul de finanţe Eugen Teodorovici a solicitat Comisiei de buget a Senatului, sesizată pentru raport, amânarea discutării Ordonanţei.

Ordonanţa de Urgenţă 114/2018, aprobată de Guvern la finele lunii decembrie, instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecom, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar. În energie, companiile vor plăti o contribuţie de 2% din cifra de afaceri. Totodată, preţul gazelor şi al energiei electrice va fi plafonat la 68 lei/MWh în perioada 1 aprilie 2019 – 28 februarie 2022.

Citește și: Anunțul premierului Viorica Dăncilă despre bugetul pe 2019

Eugen Teodorovici anunţă amnistia fiscală. Ce alte măsuri mai are în vedere

DIICOT suspendă activitatea în semn de protest faţă de OUG 7

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: