Redactia.ro
Home » Stil de viață » Orarul magazinelor Profi de Sfânta Marie. Programul pentru ziua de 15 august

Orarul magazinelor Profi de Sfânta Marie. Programul pentru ziua de 15 august

Orarul magazinelor Profi de Sfanta Marie. Cum va fi programul pentru ziua de 15 august. Toți creștinii ortodocși sărbătoresc luni o mare sărbătoare, Sfânta Marie. Peste trei milioane de români își serbează ziua onomastică pe 15 august. Ziua de 15 august este declarată zi liberă, iar programul magazinelor ar putea să difere de cel normala. Acestea pot funcționa după un program special sau după unul normal, ca-n orice zi obișnuită.

Orarul magazinelor Profi de Sfânta Marie

Toți românii se pregătesc pentru ziua de 15 august, când se sărbătorește Sfânta Marie. Magazinele și supermarketurile de la noi din țară sunt pline îniante de această mare sărbătoare, pe care toți creștinii ortodocși o sărbătoresc pe data de 15 august. Deși bugetarii, dar și alți români, care lucrează în mediul privat, sunt liberi, nu se poate spune asta și despre angajații supermarketurilor.

Dacă de Crăciun sau Paște, programul acestora este scurt, iată că situația nu stă așa și de Sfânta Marie. Marile magazine precum Profi, Lidl, sau Penny funcționează după un program special doar în zilele de Crăciun sau Paște. Așa că, luni, 15 august, de Sfânta Marie, magazinele Profi vor fi deschise, după program normal.

Ce spune Codul Muncii

Sfânta Marie se sărbătorește în fiecare an, în calendarul ortodox, pe data de 15 august. De asemenea, această zi este declarată sărbătoare legală, adică se oferă o zi liberă de la stat. Conform Codului Muncii,  zilele de sărbătoare legală sunt zile în care nu se lucrează. Acordarea zilelor libere se face de către angajator. Există și cazul în care angajatul nu își poate lua ziua liberă, iar atunci i se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Totodată, dacă din motive justificate, nu se poate acorda timp liber, salariații trebuie să beneficieze de un spor de cel puțin 100% din salariul de bază.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: