Redactia.ro
Home » Știri » Orașul din România în care masca este obligatorie chiar și în spațiile publice deschise

Orașul din România în care masca este obligatorie chiar și în spațiile publice deschise

Slimnic

Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise, dar de acum, o localitate din România a decis ca acestea să fie purtate neapărat și în spațiile publice deschise. Este vorba despre o localitate din Sibiu. Iată ce au transmis autoritățile locale.

Masca de protecție obligatorie și în spațiile închise, în România

În comuna Slimnic, din județul Sibiu, masca de protecție este obligatorie peste tot, potrivit unui anunț făcut de Instituția Prefectului. Totuși, există și niște excepții. Este vorba despre copiii cu vârste mai mici de cinci ani. Aceștia nu trebuie să poarte masca de protecție.

Astfel, această comună este prima din România în care masca de protecție devină imperativă și pe stradă, sau în orice alt spațiu.

Cetățenii trebuie să o poarte corect, peste nas și gură, tot timpul cât se află în spații deschise.

„Începând cu data de 05.09.2020, ora 00:00 până la data de 18.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţii Slimnic, prezente în toate spaţiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, informează un comunicat al Instituţiei Prefectului Sibiu.

Ce se întâmplă cu slujbele religioase

Mai mult decât atât, autoritățile din Slimnic recomandă și un interval orar în care slujbele religioase să se desfășoară afară, și nu în lăcașurile de cult. Această decizie îi aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Se recomandă ca în intervalul 05.09.2020, ora 00:00 – 18.09.2020, ora 24:00, lăcaşurile de cult să desfăşoare slujbele religioase în curtea lăcaşului. Credincioşii trebuie să poartă mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 m între persoane. Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control în localitatea Slimnic”, a stabilit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: