Redactia.ro
Home » Știri » Orașul din România în care poți plăti cu cardul chiar și la tarabele din piață

Orașul din România în care poți plăti cu cardul chiar și la tarabele din piață

pos

În România, se preconizează schimbări majore în piețele comerciale. Potrivit ultimelor propuneri, se ia în considerare extinderea opțiunii de plată cu cardul și pentru tarabele de vânzare. Pe de altă parte, un alt aspect crucial se referă la necesitatea de a identifica producătorul produselor comercializate.

Un cod QR va fi disponibil la tarabele din piață

În curând, clienții vor putea scana un cod QR atașat tarabei cu ajutorul telefonului lor pentru a obține informații despre originea produsului. Această scanare va oferi, de asemenea, informații despre producător și vânzător.

În prezent, plata cu cardul la tarabele din unele părți ale țării a fost implementată cu succes. Proiectul este testat în Alexandria, județul Teleorman, pentru a începe cu un număr limitat de utilizatori și a evalua eficacitatea implementării.

„Suntem prima piaţă care a implementat codul QR pentru identificarea producătorilor agricoli, astfel încât fiecare client poate să vină în piaţă, să scaneze codul QR şi să afle de unde provine produsul pe care urmează să îl achiziţioneze. Am observat persoane tinere care scanează codurile QR, lucru care nu se întâmpla înainte” a declarat Octavian Teodorescu, director de servicii publice în Alexandria.

Potrivit declarațiilor președintelui Administrației Piețelor, Teodor Birț, codul QR va fi accesibil oricărui cumpărător. Oricine poate primi datele necesare prin intermediul telefonului. El crede că acest proiect va fi de mare ajutor pentru români, în special pentru cei care au fost îngrijorați de achiziționarea de produse de calitate inferioară de la tarabe.

Codul QR în taraba va oferi mai multă transparență

Referitor la proiectul de identificarea a producătorilor pe baza codurilor QR, Teodor Ioan Birţ a afirmat că este o altă modalitate prin care se oferă mai multă transparenţă.

Codul QR este o altă modalitate prin care încercăm să fim mult mai transparenţi. Deja este implementată în piaţa din Alexandria şi în următoarea perioadă se va extinde şi în celelalte pieţe din ţară. Este vorba despre un cod pe care îl poate tasta oricine, simplu, cu ajutorul unui telefon, iar în urma acestei tastări putem să avem în prima fază datele de identificare ale celui care este la masă, deci, practic, putem verifica dacă este producător şi dacă produsele pe care le are pe masă corespund cu cele din carnetul de producător. Ştiţi foarte bine că una dintre temerile celor care vin să cumpere din piaţă este de a nu fi păcăliţi, în sensul în care să nu meargă la standurile de producători şi să dea peste comercianţi acolo, motiv pentru care prin această metodă au siguranţa că fac aceste cumpărături direct de la producători”, a explicat Teodor Ioan Birţ.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: