Redactia.ro
Home » Știri » Orașul unde nu ai voie să mori. Femeile care se pregătesc să nască sunt izgonite

Orașul unde nu ai voie să mori. Femeile care se pregătesc să nască sunt izgonite

Longyearbyen, cunoscut drept orașul cel mai nordic de pe Terra, este un loc în care ciudățeniile legilor fac parte din viața de zi cu zi. Situat pe insula Svalbard, acest oraș pitoresc este cunoscut pentru regulile sale unice și inedite, care te vor face să te întrebi dacă ai călcat pe o altă planetă.

Din câte se pare, acest oraș nordic are un set de reguli care i-ar face pe mulți să-și dorească să se mute. Unele dintre ele pot părea ireal de îndeplinit pentru marea majoritate a mapamondului, dar pentru locuitorii locali din Longyearbyen poate fi ceva normal, deloc de pus sub semnul întrebării.

Pisicile sau moartea, strict interzise

Dacă iubești pisicile, s-ar putea să te simți dezamăgit să afli că Longyearbyen este un loc în care aceste feline sunt interzise complet. Această interdicție nu are legătură cu preferințele sau credințele religioase, ci mai degrabă cu îngrijorările legate de sănătatea publică. Autoritățile norvegiene consideră că pisicile sunt prea susceptibile la boli și infecții, astfel că au luat decizia de a le interzice pentru a proteja populația umană.

Dacă această regulă poate părea stranie, există alta care este cu totul șocantă. În Longyearbyen, este „ilegal să mori”. Această regulă bizară a fost impusă după ce s-a descoperit că, în timpul unei pandemii de gripă devastatoare în 1918, corpurile îngropate pe insulă nu s-au descompus. Cel mai probabil, asta s-a întâmplat din cauza temperaturilor mult prea scăzute. Pentru a evita răspândirea bolilor și pentru a proteja sănătatea publică, guvernul norvegian a interzis atât moartea, cât și înmormântările pe insulă. În cazul în care un rezident moare, trupul său este fie incinerat, fie trimis pe continent pentru înmormântare.

„Deoarece practic nimeni nu s-a născut aici, în Svalbard, înseamnă că toți cei care locuiesc aici au ales să o facă. Asta înseamnă că ai un sat plin de oameni destul de asemănători cu o pasiune pentru locul în care trăiesc.”, a fost declarația oferită de o locuitoare pentru thesun.co.uk.

Nimeni nu se naște acolo, toți se mută

Într-un efort de a proteja mediul înconjurător și fauna sălbatică, guvernul norvegian a impus noi reguli stricte în Svalbard. De exemplu, utilizarea dronelor fără pilot și a motocicletelor de zăpadă pe gheața mării este acum interzisă. Mai mult decât atât, traficul de motoare pe mare trebuie să se desfășoare la cel puțin 150 de metri distanță de morse, pentru a evita interferențele cu viața marină.

Acum înăsprim reglementările de mediu în Svalbard pentru a consolida protecția florei și faunei, a declarat pe 9 Februarie ministrul Climei și Mediului, Andreas Bjelland Eriksen.

O altă ciudățenie a legilor din Longyearbyen o reprezintă nașterile, care sunt interzise complet. Dacă o femeie însărcinată se apropie de termenul aducerii copilului pe lume, ea va fi transferată pe continent cu o săptămână înainte de momentul nașterii. Această măsură este luată pentru a asigura că sarcinile sunt gestionate în afara insulei, într-un mediu mai adecvat pentru astfel de evenimente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: