Redactia.ro
Home » Știri » Orban, despre posibila carantină după alegeri: ”Economia României nu-şi poate permite un lockdown”

Orban, despre posibila carantină după alegeri: ”Economia României nu-şi poate permite un lockdown”

Ludovic Orban

După ce președintele Klaus Iohannis a clarificat faptul că nu va introduce carantină la nivel național după alegerile parlamentare, acum și premierul Ludovic Orban a oferit detalii cu privire la acest aspect. Asemeni șefului statului, prim-ministrul neagă un eventual ”lockdown”, deoarece economia țării nu permite acest lucru.

Orban: ”Este o minciună gogonată”

Ludovic Orban a declarat, luni, că România nu va fi sub carantină după alegerile parlamentare, așa cum s-a tot vehiculat în ultima vreme. Premierul a precizat că țara nu-și permite un ”lockdown” deoarece economia nu este una stabilă. Totodată, a catalogat drept ”o minciună gogonată” faptul că se va introduce carantină în toată România, imediat după 6 decembrie.

”Este o minciună gogonată. Am avut un moment dificil, pe parcursul a 7-8-10 zile, am avut un trend de creştere îngrijorător. În faţa acestui trend am luat măsuri de restricţie. Rezultatele acestor măsuri se simt.

Economia României nu-şi poate permite un astfel de lockdown, noi trebuie să menţinem un echilibru. (…) Din punct de vedere economic România nu-şi poate permite un lockdown. Lockdown înseamnă încă o cădere economică şi ar pune în pericol trendul de creştere economică pe care îl avem cert”, declarat primul ministru duminică seară, la un post de televiziune, potrivit News.ro.

Orban: ”Numărul de cazurilor de coronavirus au scăzut”

Tot atunci, premierul Orban a oferit și explicații cu privire la numărul de cazuri de coronavirus. Prim-ministrul a spus că numărul de cazuri de coronavirus este în scădere. Asta în contextul în care Guvernul și celelalte instituții responsabile au pierdut controlul pandemiei. Un exemplu este în Ilfov, unde autoritățileau declarat o incidență a ratei de infectări la mia de locuitori, iar datele reale arată altceva.

”Rezultatele se văd, deja s-a oprit trendul de creştere şi pot să vă spun că săptămâna asta există pentru prima oară un trend de scădere a numărului de infectări, care se manifestă. Noi facem analiza în ziua acestei săptămâni comparată cu ziua echivalentă din săptămâna trecută, cu săptămâna anterioară. Pot să vă spun că deja cumulat pe 7 zile avem un trend clar de scădere cu peste 5000 de cazuri mai puţin decât săptămâna trecută”, a mai declarat în același interviu premierul Ludovic Orban.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a declarat că în zonele carantinate, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a scăzut. Acest lucru a fost observat de INSP, a sous șeful statului.

”Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor. Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a spus președintele.

Iohannis: ”Toți cei din zonele carantinate pot merge la vot”

Luni, Klaus Iohannis a declarat că românii din zonele carantinate pot merge la vot pe 6 decembrie. Mai mult, a spus că ””nu ne așteptăm la o creștere a ratei infectărilor după alegerile parlamentare”.

”Indiferent dacă trăiți într-un oraș carantinat sau cu incidență mică de infectare, toată lumea are același drept să meargă la vot, are aceleași posibilități, secțiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile, pentru ca votul să se desfășoare în maximă siguranță. Îi invit pe români să meargă în număr mare la vot.

BEC a analizat toate situațiile, au găsit soluții pentru toate situațiile. Sunt convins că nu va fi nicio piedică pentru nimeni.Fiecare român care dorește să voteze, sper să fie cât mai mulți, poate să o facă în siguranță. Nu ne așteptăm la o creștere a ratei infectărilor după alegerile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: