Redactia.ro
Home » Știri » Orele de liniște în bloc în 2024. Ce amenda usturătoare riscă vecinii gălăgioși ce nu respecta programul

Orele de liniște în bloc în 2024. Ce amenda usturătoare riscă vecinii gălăgioși ce nu respecta programul

În cât timp primești acasă amenda radar? Cum poți scăpa de plata sancțiunii

În anul 2024, regulile și orarul pentru orele de liniște la bloc sunt clar stabilite atât de lege, cât și de regulamentele adoptate de fiecare asociație de proprietari în parte. Încălcarea acestor reguli nu doar că reprezintă o nesocotire a normelor de conviețuire și a bunului simț, ci poate duce și la aplicarea unor amenzi substanțiale. Cu toate acestea, este important de menționat că, în multe cazuri, intervalele orare pentru menținerea liniștii sunt stabilite pentru a promova o conviețuire armonioasă și pot varia de la un bloc la altul.

Orele de liniște la bloc în 2024

În anul 2024, atât legea cât și regulamentele asociațiilor de proprietari definesc cu claritate orele de liniște și consecințele nerespectării acestora. Neglijarea acestor reguli poate aduce cu sine nu doar perturbarea armoniei în comunitate, ci și sancțiuni financiare semnificative. Majoritatea intervalelor orare pentru menținerea liniștii sunt menite să asigure un mediu corespunzător pentru conviețuire și pot să nu coincidă întotdeauna cu cele stabilite de lege.

„Organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, sunt interzise”, este precizat în Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Prevederile Legale privind orele de liniște. Ce amenzi riscă petrecăreții

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice stabilește reguli clare cu privire la orele de liniște și pedepsele asociate. Aceasta interzice tulburarea liniștii locuitorilor între orele 22:00-8:00 și 13:00-14:00 prin producerea de zgomote, strigăte sau larmă, precum și organizarea de petreceri private cu utilizarea de aparatură muzicală care ar putea deranja liniștea vecinilor.

Legislația se aplică nu doar în blocuri, ci și în locuințele individuale și stabilește amenzi între 200 și 1.000 de lei pentru zgomote exagerate și larmă. De asemenea, se sancționează cu amenzi între 500 și 1.500 de lei utilizarea aparatelor sau instrumentelor muzicale la intensitate mare în timpul orelor de liniște menționate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: