Redactia.ro
Home » Știri » Organizația Mondială a Sănătații trage un semnal de alarmă

Organizația Mondială a Sănătații trage un semnal de alarmă

OMS

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut un anunț îngrijorător cu privire la creșterea explozivă a cazurilor de Covid-19, înregistrându-se un număr de 1 milion de noi îmbolnăviri în ultimele 8 zile. Aceste cifre ne pun în vedere escaladarea periculoasă a noului virus, în condițiile în care la declanșarea pandemiei, numărul de 1 milion de cazuri a fost atins abia după primele 3 luni.

Amplificarea numărului de cazuri poate fi pusă pe seama măsurilor de relaxare adoptate în multe state dornice de relansarea economică. Într-o teleconferință de presă, acesta a mai declarat că “pandemia este mai mult decât o criză sanitară, este o criză economică, socială, și, în numeroase țări, politică. Efectele ei se vor face simțite timp de decenii”.

Organizația Mondială a Sănătații trage un semnal de alarmă

Directorul OMS atrage atenția că este imperativ ca guvernele să își intensifice măsurile de prevenție pentru viitor, întrucât o astfel de pandemie poate lovi din nou, iar în acest fel statele au posibilitatea de a minimiza riscurile.

“Nu știm unde și nici când se va produce următoarea pandemie, dar știm că ea va avea un impact teribil asupra vieții și economiei mondiale” a declarat Ghebreyesus. De asemenea, directorul OMS a mai făcut apel și la necesitatea cooperării interstatale în vederea restrângerii efectelor negative ale noului coronavirus, fiind nevoie mai mult ca oricând de unitate globală pentru o cauză comună.

„Cea mai mare amenințare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine, ci absența unei solidarității globale și a unei conduceri globale”, susține acesta. În perioada aceasta, OMS a fost privită cu scepticism, mai ales de Statele Unite ale Americii, care au acuzat Organizația că ar fi aservită Chinei, criticând modul de acțiune în contextul generat de covid-19.

De cealaltă parte s-a situat Australia, al cărei punct de vedere oficial s-a bazat pe suplimentarea prerogativelor OMS, care să faciliteze o viteză de reacție mai mare pe viitor, în eventualitatea apariției unei noi crize. De la izbucnirea pandemiei în decembrie 2019, s-au înregistrat aproximativ 465.300 de victime, potrivit AFP.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: