Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Pachet de imunitate pentru pregătirea de sezonul ploios

Pachet de imunitate pentru pregătirea de sezonul ploios

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra de virusuri, bacterii, toxine și paraziți. Sistemul imunitar reprezintă complexul de celule și molecule, denumite anticorpi, al cărui rol este să asigure protecția organismului împotriva agresorilor.

Imunitatea este de două feluri: înnăscută și dobândită. Imunitatea naturală (înnăscută) este cea cu care ne naștem și care nu se modifică pe parcursul vieții.  Cea dobândită se instalează în urma contactului cu diferite microorganism (atunci când apar răcelile sau alte afecțiuni ale copilăriei) sau postvaccinare.

Un sistem imunitar deficitar este responsabil în mod direct de apariția bolilor, inclusiv a cancerului, având și o relevanță în procesul de îmbătrânire prematură.

Vitamine și minerale pentru întărirea imunității

Vitamina D3

Vitamina D sau vitamina soarelui este foarte importantă pentru un sistem imunitar sănătos. Fără aceasta, oasele pot deveni moi și fragile. De aceea, o cantitate prea mică de Vitamina D poate cauza demineralizarea matricei osoase, osteoporoză și medii favorabile pentru unele tipuri de cancer. La copii, deficitul de această vitamină poate duce la rahitism, boală care se manifestă prin arcuirea picioarelor.

Vitamina D se asimilează prin expunerea la soare, dar și din anumite alimente. Atunci când nu este asimilată corespunzător, nici de la lumina soarelui, nici din surse alimentare precum peștele sau lactatele, este posibil să fie nevoie de adminisrarea unor suplimente cu vitamina D3. Un aport de vitamina D poate să ne mențină sănătoși, protejându-ne de următoarele afecțiuni:

  • oase fragile și predispoziție la “căderea din picioare”
  • boala cardiacă și hipertensiune arterială
  • diabet
  • scleroza multiplă
  • infecții și tulburări ale sistemului imun
  • unele tipuri de cancer, cum sunt cancerul de colon, de prostată și mamar

Vitamina D3 contribuie la menținerea funcției normale a sistemului muscular și la absorbția normală a calciului și fosforului.

Naturalis Vitamina D3 2000 UI este un supliment alimentar pe bază de vitamina D3, esențială pentru menținerea sănătății oaselor și dinților și pentru buna funcționare a sistemului imunitar.

Vitamina C

Vitamina C, cel mai puternic antioxidant, ajută organismul să își mențină sistemul imunitar în bună stare de funcționare. Vitamina C este responsabilă de protecția fiecărei celule din organism, împotriva paraziților, virusurilor și infecțiilor. Carența de Vitamina C din organism se poate manifesta prin oboseală, iritabilitate, modificări ale dispoziției și poftei de mâncare, anemie, dureri osoase, dar și prin căderea dinților, în cazurile mai avansate.

Principalele beneficii ale vitaminei C sunt:

  • stimulează producția de colagen
  • crește capacitatea de absorbție a fierului și a vitmainei E în organism
  • reduce stările de oboseală
  • protejează organismul de radicalii liberi
  • stimulează producția de anticorpi
  • reglează nivelul glicemic
  • ajută la detoxifiere

Zincul

Zincul este un oligomineral important pentru organism, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Pe lângă faptul că ajută imunitatea în lupta cu bacteriile și virusurile, zincul susține organismul în procesul de producție a proteinelor, favorizează vindecare rănilor și susține dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Mai mult, susține procesul de diviziune celulară, sinteza normală de ADN și menține normală funcția cognitivă. Zincul asigură metabolismul normal al macronutrienților, al acizilor grași, al carbohidraților, proteinelor și al vitaminei A și menține sănătatea părului, unghiilor și a pielii.

Studiile au demonstrat, de-a lungul anilor, că un nivel redus de zinc poate contribui la apariția pneumoniei sau a altor tipuri de infecții. Aceleași cercetări au arătat că administrarea a 80 mg de zinc pe zi poate reduce durata unei răceli cu până la 33%, suplimentele pe bază de zinc ajutând în acest sens. Acestea reduc semnificativ riscul de infecții și susțin răspunsul imun al organismului, mai ales în cazul persoanelor în vârstă, predispuse la îmbolnăviri.  

Suplimentul alimentar Naturalis Vitamina C 1000 plus Zinc ajută la menținerea functionării corespunzătoare a sistemului nervos și imunitar. Acesta reduce oboseala și extenuarea fizică și psihică. Vitamina C susține producția de colagen, contribuind la funcționarea normală a ligamentelor, vaselor de sânge și a sistemului osos. Vitamina C este un antioxidant puternic, ce ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la metabolismul energetic normal. Zincul, din compoziția acestui supliment, contribuie la funcționarea optimă a sistemului imunitar și ajută la menținerea sănătății pielii, părului și a unghiilor. Produsele Naturalis pentru imunitate se pot achiziționa din farmaciile Catena.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini