Redactia.ro
Home » Știri » Pacienți de la spitalul de psihiatrie din Brașov, folosiți drept cobai pentru experimente

Pacienți de la spitalul de psihiatrie din Brașov, folosiți drept cobai pentru experimente

pacienți

Circa 30 de pacienți de la spitalul de psihiatrie din Brașov au fost folosiți drept cobai pentru testarea unor medicamente. Dezvăluirile au fost făcut chiar de managerul spitalului, care va sesiza organele de cercetare penală.

Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov Nicușor Bîgiu a cerut o comisie de analiză după ce a primit informația că la Secţia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienţi fără discernământ ar fi fost folosiţi drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente. Acest lucru s-ar fi întâmplat în anul 2005, iar studiul ar fi fost coordonat chiar de un medic din cadrul spitalului.

„Am avut această informație și am dispus o comisie de analiză, care însă s-a blocat. Conducătorul studiului clinic a refuzat să dea lista pacienților incluși în studiu și consimțământul. Am avut informație că în anul 2005, la secția Vulcan, a fost desfășurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienți. Conducătorul studiului este un medic din cadrul spitalului”, a declarat pentru Mediafax, Nicușor Bîgiu.

Ce spune ghidul european de bune practici

Nicușor Bîgiu atrage atenția că potrivit ghidului european de bune practici, nu ai voie să faci studii pe categorii vulnerabile de pacienți, cum sunt cei cronici și persoanele fără discernământ.

„Conform unui ghid european de bune practici, nu ai voie să faci studii pe categorii vulnerabile de pacienți, iar aici avem pacienți cronici și fără discernământ”, a afirmat managerul.

Acesta a adăugat că își va declina competența și va sesiza organele de cercetare penală, cel mai probabil luni.

Managerul vrea să înfiinţeze un centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă

Managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov, Florin Bîgiu, îşi doreşte înfiinţarea unui centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă în cadrul unităţii sanitare, el menţionând joi, într-o conferinţă de presă, că a demarat deja demersuri în acest sens.

Conform acestuia, este vorba de aproximativ 200-300 de pacienţi care suferă de această maladie.

El a mai menţionat că una dintre cerinţe pentru a putea înfiinţa acest centru este existenţa unei secţii de terapie intensivă în cadrul spitalului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: