Redactia.ro
Home » Știri » Pacienții asimptomatici contaminează cu coronavirus toate obiectele pe care le ating, arată un studiu. Cum ne putem proteja

Pacienții asimptomatici contaminează cu coronavirus toate obiectele pe care le ating, arată un studiu. Cum ne putem proteja

coronavirus

Pacienții asimptomatici nu numai că au boala și o transmit și altora fără să știe acest lucru, dar ei contaminează și obiectele din jurul lor. Cel puțin așa arată un studiu dedicat exclusiv acestui lucru, realizat în China.

Asimptomaticii contaminează cu coronavirus toate obiectele pe care le ating

Potrivit studiului realizat de o echipă de specialiști din China, atât pacienți care au simptome, cât și cei care nu le au, contaminează obiectele din jurul lor, astfel că oricine ar intra în contact cu ele s-ar infecta la rândul lui. Concluzia studiului este că toate obiectele cu care vin în contact asimptomaticii trebuie dezinfectate cu rigurozitate.

De asemenea, ceea ce au transmis specialiștii chinezi este că pacienții asimptomatici nu ar trebui izolați la domiciliu.

Chinezii au relizat acest studiu prin analizarea mânerele de la uşa toaletei, scurgerea de la baie, pernele, măsuţele de lângă pat clanţele, întrerupătoarele, chiuvetele, cerceafurile, sistemul de ventilaţie, dar şi aerul din încăpere. Este vorba despre 13 pacienți infectați cu coronavirus, care stăteau într-o cameră cu presiune negativă, izolați. Doi dintre acești erau pacienți asimptomatici.

Ce arată studiul efectuat de specialiștii chinezi

„Plasarea unor pacienţi bolnavi în camere de izolare cu presiune negativă poate crea un fals sentiment de siguranţă. Trebuie ţinut cont de o igienizare consecventă şi riguroasă”, a transmis echipa de cercetători chinezi.

Zhiyong Zong, de la Universitatea Sichuan din China, care a fost cel care a condus studiul a transmis, de asemenea, că spațiul în care trăiesc, dar și cel în care sunt tratați pacienții infectați cu coronavirus este contaminat.

„Rezultatele arată că spaţiul în care sunt trataţi pacienţi asimptomatici în stare stabilă sau fără simptome, este contaminat la nivel intens cu virusul care provoacă COVID-19”, spune Zhiyong Zong.

Cercetarea a arătat că 44 de suprafețe dintre cele 112 care au fost luate drept probă și analizate, fuseseră contaminate cu virusul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: