Medicul Virgiliu Stroescu spune de ce pâinea albă este complet nesănătoasă și care e boala gravă de care pot suferi cei care consumă în exces astfel de pâine și nu numai, oricare alt produs care e făcut din făină albă.
Pâinea albă e nesănătoasă, susține medicul Virgiliu Stroescu. Cei care o consumă pot face această boală
Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, cu o vastă experiență în modificările endocrinologice şi metabolice, a explicat de ce produsele făcute din făină albă sunt nesănătoase. Pâinea albă intră și ea în această gamă, evident.
„Pâinea albă e nesănătoasă. Nu are decât glucide, nu are fibre. Încă ceva: cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer, deoarece amidonul acela poate face acel amiloid în creier, ani de zile, care poate să ajute la boala Alzheimer. De aceea, nu mai consumăm de azi înainte, hai să punem regulă: 1 – făină rafinată, făină albă”.
„Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu – integralul – scoate numai albul, numai amidonul, pare a fi interesant și nu face decât să îmbolnăvească”, a spus medicul, invitat în cadrul podcastului ALTCEVA al lui Adrian Artene.

Altceva cu Adrian Artene
Medicul Virgiliu Stroescu, despre făina albă: „Nu trebuie să mai consumăm covrigi, gogoși / Cea mai mare inteligență a divinității sunt fibrele”
„Făinoasele, în general. Nu trebuie să mai consumăm covrigi, gogoși. Dumnezeu, când a făcut bobul de grâu, i-a băgat tărâța, care are înăuntru fibre. Cea mai mare inteligență a divinității sunt fibrele. Astea sunt ca un fel de mop, care vine și șterge tot ce ai greșit tu”.
„Vă dau un exemplu: dacă iei un pahar de benzină, îl arunci pe jos și pui un chibrit face explozie. Dacă pui un lemn în foc, ăsta arde mai încet. Dacă pui un cărbune, ăsta arde mai încet, dar mai puternic. Acestea sunt glucidele simple: benzina, glucidele compuse: lemnul și grăsimile: cărbunele”, a adăugat specialistul.



















