Redactia.ro
Home » Știri » Pălincă falsă vândută de comercianții din zona Bran. „Foloseau și tricolorul pentru a împodobi sticlele”

Pălincă falsă vândută de comercianții din zona Bran. „Foloseau și tricolorul pentru a împodobi sticlele”

Pălincă falsă vândută de comercianții din zona Bran

Pălincă falsă vândută de comercianții din zona Bran. Turiștii care merg să viziteze Castelul Bran sau se află în zonă, sunt sfătuiți să nu cumpere pălincă vândută de comercianții din zona Bran. Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului a anunțat că băutura este falsă.

Pălincă falsă vândută de comercianții din zona Bran. „Foloseau și tricolorul pentru a împodobi sticlele”

Pălincă falsă vândută de comercianții din zona Bran. Zeci de comercianți din zona Bran-Moeciu vând palincă turiștilor. Se presupune că aceasta este originală zonei, dar se pare că adevărul este altul. Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Claudiu Dolot, a anunțat că pălinca vândută de aceștia este falsă.

Conform acestuia, băutura este realizată din alcool rafinat cu esențe. Claudiu Dolot a declarat că a descoperit palinca falsă în timpul unui control de rutină efectuat în zona Bran de comisarii de la Protecția Consumatorului BRAȘOV. „Palincă din banane din Carpaţii Meridionali aţi băut? Poate palincă din portocale de la Codlea ați mai prins la raft? Oricum, palincă din Muscat Otonel de pe Dealurile Râșnovului sunt sigur că n-ati gustat!. Toate aceste „făcături” din alcool rafinat cu esenţe erau vândute turiştilor din zona Bran-Moeciu de către cetăţeni care au fost descoperiţi de comisarii de la Protectia Consumatorului Brasov, într-un control de rutină efectuat în zonele turistice, în care i-am însotit şi eu. Din păcate, aceşti impostori foloseau şi tricolorul pentru a împodobi sticlele cu lichidul inventat de ei”, a scris în postare șeful ANPC.

Sosin Susanu, comisar șef la ANPC Brașov a declarat că un bărbat din Bran, care vindea pălinca din diverse fructe a fost amendat, iar marfa i-a fost confiscată. „Ampla acţiune coordonată de preşedintele ANPC, Claudiu Dolot, din acest weekend, din zonele frecventate de turişti, a scos la iveală şi astfel de probleme. Acest aşa-zis producător expunea la vânzare pălincă, ţuică, vişinată, afinată, realizată spunea dânsul tradiţional, din banane, portocale. Probabil tot crescute de dânsul, în zona Bran-Moeciu. Este o chestiune care în mod sigur, poate prejuducia consumatorul şi îl poate pune în pericol, prin faptul că nu cunoaşte cu exactitate ce substanţe, soluţii, alcool, arome sau alte substanţe a folosit pentru producerea şi contrafacerea acestor băuturi alcoolice”, a precizat Sorin Susanu, comisar şef ANPC.

Cum ne dăm seama că pălinca este originală

Potrivit specialiștilor, turiștii ar trebui să aleagă și să cumpere produsele doar din locurile autorizate și să le verifice. În cazul băuturilor alcoolice, sticlele ar trebui să conțină un timbru, iar eticheta trebuie să conțină toate informațiile necesare de la producător, distribuitor, condiții de depozitare, cât și toată compoziția existentă în acel produs.

În cazul de mai sus, sticlele nu conțineau niciuna dintre elemente, motiv pentru care s-a oprit comercializarea întregii cantități de produse. În ajutorul reprezentanților ANPC au sărit și Poliția județeană Brașov și Direcția Regională Vamală Brașov. „Există riscul ca această băutură să fie periculoasă pentru cei care au cumpărat-o deja, tocmai din acest motiv s-a luat măsura imediată de oprire de la comercializare. Nu putem şti cu siguranţă ce arome s-au folosit, ce colorant, sau ce alcool, pentru că în mod evident, în zona Bran-Moeciu, nu există culturi de banane, portocale şi ceea ce mai spunea acel domn, pentru a putea să le fermenteze şi să realizeze în mod corespunzător astfel de băuturi”, a mai precizat Sorin Susanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: