Redactia.ro
Home » Știri » Panică la Costinești! O mină marină a fost descoperită în Marea Neagră

Panică la Costinești! O mină marină a fost descoperită în Marea Neagră

Într-un incident care a captat atenția autorităților și a localnicilor, un pescar din zona Costinești, județul Constanța, a descoperit ieri, 6 martie, un obiect suspect ce părea a fi o mină marină. Alerta a fost dată imediat către serviciile de urgență prin apel la 112, declanșând o operațiune amplă de verificare și neutralizare a potențialei amenințări.

Reprezentanții Forțelor Navale Române au confirmat declanșarea unei operațiuni în zona semnalată de descoperirea obiectului. Operațiunea vine în contextul în care, de la începutul conflictului din Ucraina, au fost descoperite nu mai puțin de șase mine în apele teritoriale românești, ceea ce ridică serioase preocupări de securitate la nivel național.

Mină marină în apele românești

Prezența obiectului plutitor a fost inițial semnalată Gărzii de Coastă, iar intervenția coordonată de Forțele Navale Române a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, care sunt specifice pentru astfel de incidente. Aceste protocoale asigură o reacție promptă și eficientă în cazul descoperirii dispozitivelor explozive sau a altor amenințări la adresa securității maritime.

„Joi, 7 martie, Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, o echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forțelor Navale Române, specializați în dezamorsarea și distrugerea dispozitivelor explozive, precum și un elicopter PUMA Naval execută, începând cu ora 7.00, o misiune de cercetare a spațiului maritim în zona Costinești-Tuzla-23 August-Mangalia pentru localizarea unui obiect plutitor – posibilă mină marină.

Prezența obiectului plutitor metalic a fost semnalată Gărzii de Coastă, iar intervenția Forțelor Navale Române a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații.”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat de presă.

@ct_22_ga #foryou ♬ sunet original – Gartone 🐳🦈🦐🦞🦀🐚🐋🐬

Ce măsuri se iau

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale a ordonat luarea tuturor măsurilor necesare pentru investigarea amănunțită a situației. Trimiterea navei militare, a echipei de scafandri de intervenție și a elicopterului PUMA Naval în zona indicată demonstrează seriozitatea cu care autoritățile tratează astfel de descoperiri și angajamentul lor de a asigura siguranța cetățenilor și a navigației în apele teritoriale românești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: