Redactia.ro
Home » Știri » Panică la Paris. Un avion de luptă a spart bariera sunetului. Toată lumea s-a gândit la un atac cu bombă VIDEO

Panică la Paris. Un avion de luptă a spart bariera sunetului. Toată lumea s-a gândit la un atac cu bombă VIDEO

paris

Un avion militar francez a spart bariera sunetului în timp ce se grăbea să se alăture unui avion comercial care pierduse contactul cu turnul de control, provocând, miercuri, un boom sonic care a zguduit Parisul și suburbiile sale, a declarat ministerul apărării, potrivit Reuters.

Boomul sonic a zguduit ferestrele clădirilor din capitala franceză și a determinat o creștere a apelurilor telefonice de urgență. După apariția primelor informații de presă, care vorbeau despre o explozie, Poliția pariziană a precizat pe Twitter că sursa zgomotului este un avion de luptă.

„Un avion de război cu sediul la Saint-Dizier, care a intervenit pentru a asista o companie aeriană care pierduse contactul, a primit permisiunea de a sparge bariera sonoră pentru a se alătura avionului cu probleme. A spart bariera sonoră la est de Paris”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Stephane Spet, într-un comunicat.

Parizienii au ieșit panicați la balcoane

Zgomotul a fost auzit în jurul orei 12.00, transmite presa locală. Oamenii care locuiesc în zonele centrale ale orașului au raportat, de asemenea, că au simțit că pământul se mișcă și au văzut ferestrele tremurând.

Într-un oraș deja tensionat de la atacul cu armă albă din fața fostelor birouri ale revistei satirice Charlie Hebdo, explozia neobișnuit de puternică a scos oamenii pe balcoanele lor pentru a vedea ce a provocat-o. Unii s-au gândit chiar și la un atac terorist cu bombă.


De asemenea, a provocat panică pe rețelele de socializare și un flux de apeluri către serviciile de urgență.

„Nu există nicio explozie”, a precizat Prefectura Poliției, care a cerut populației să nu încarce inutil numerele de urgență.

Zgomotul s-a auzit și pe arenele Roland Garros, unde se desfășoară turneu de tenis al French Open.

VIDEO Cum s-a auzit zgomotul pe terenurile de tenis de la Rolland Garros

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: