Redactia.ro
Home » Știri » Papa Francisc a fost operat cu succes! Cum se simte Suveranul Pontif

Papa Francisc a fost operat cu succes! Cum se simte Suveranul Pontif

Papa Francisc are probleme de sănătate.

Papa Francisc a fost operat cu succes! Iată cum se simte Suveranul Pontif!

Papa Francisc a fost operat cu succes

Papa Francisc a fost operat cu succes, iar medicii sunt optimiști în ceea ce privește recuperarea sa și capacitatea de a călători în continuare. Suveranul pontif a suferit o intervenție chirurgicală de trei ore la un spital din Roma pentru a repara o hernie. Doctorul Sergio Alfieri, care a condus operația, a declarat că totul a decurs bine și că nu au fost descoperite alte afecțiuni sau patologii în timpul procedurii.

Chirurgul a subliniat faptul că Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a reacționat pozitiv la anestezia generală și se așteaptă ca acesta să rămână internat timp de 5-7 zile. Cu toate acestea, medicul a atras atenția că papa este în vârstă și a suferit recent de bronșită, motiv pentru care trebuie luate toate măsurile de precauție necesare în ceea ce privește momentul externării sale.

„Chiar a glumit cu mine despre momentul în care vom face a treia operaţie”, a declarat chirurgul şef, doctorul Sergio Alfieri, care i-a făcut o primă operaţie abdominală Papei Francisc în 2021.

Toate audiențele private și generale ale papei au fost anulate

În urma operației, Vaticanul a anunțat că toate audiențele private și generale ale papei au fost anulate până la jumătatea lunii iunie, pentru a-i permite suveranului pontif să se recupereze în liniște. Cu toate acestea, Papa Francisc are programate două călătorii în această vară și medicul său afirmă că nu există motive medicale pentru a schimba planurile de călătorie.

Este important de menționat că aceasta nu este prima dată când Papa Francisc se confruntă cu probleme de sănătate. În 2021, suveranul pontif a suferit o intervenție chirurgicală pentru a rezolva o afecțiune intestinală dureroasă, iar anul acesta a fost tratat pentru o infecție pulmonară. De asemenea, el a avut dureri persistente la genunchi, fiind nevoie să folosească un scaun cu rotile sau un baston pentru a se deplasa.

Cu toate acestea, Papa Francisc și-a continuat angajamentul său de a fi prezent în rândul credincioșilor și de a susține valorile pe care le promovează. El a avut în plan să viziteze Mongolia și Portugalia în această vară, iar potrivit medicului său, nu există restricții medicale care să împiedice realizarea acestor călătorii.

Operația suferită de Papa Francisc a fost necesară pentru a repara o hernie laparocel, o afecțiune frecventă la persoanele în vârstă. Intervenția a constat într-o laparotomie, adică o operație abdominală deschisă, în timpul căreia a fost utilizată o proteză pentru a reconstrui peretele abdominal afectat.

Cu toate că vârsta și starea de sănătate a Papei Francisc impun precauții, suveranul pontif a demonstrat mereu rezistență și determinare în a-și îndeplini responsabilitățile. Sperăm că se va recupera rapid și că își va putea continua activitatea în serviciul Bisericii Catolice și al credincioșilor din întreaga lume, informează news.ro.

 

 

Sursa foto: Arhivă
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: