Redactia.ro
Home » Știri » Papa Francisc, mesaj pentru Patriarhul Daniel, cu ocazia împlinirii a 70 de ani: „Biserica Ortodoxă Română să continue să crească”

Papa Francisc, mesaj pentru Patriarhul Daniel, cu ocazia împlinirii a 70 de ani: „Biserica Ortodoxă Română să continue să crească”

Papa Francisc l-a surprins pe Patriarhul Daniel chiar de ziua lui, reprezentantul Vaticanului transmițându-i un mesaj emoționant în care a amintit despre întâlnirea istorică din 2019 dintre cei doi înalți prelați.

Papa Francisc a transmis un mesaj Patriarhului Daniel, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani. Conducătorul Bisericii Romano-Catolice a amintit „cu multă afecțiune” de întâlnirea din 2019, de la București, adăugând că se roagă „ca Dumnezeu Cel Atotputernic să aducă binecuvântările Sale de sănătate și fericire,” potrivit Basilica.

Iată mai jos mesajul integral transmis de Papa Francisc de ziua Patriarhului Daniel, cu ocazia împlinirii celor 70 de ani.

Papa Francisc, mesaj pentru Patriarhul Daniel, cu ocazia împlinirii a 70 de ani

Patriarhul Daniel, Îndrumător al Bisericii Ortodoxe Române

Preafericitului Daniel,
Arhiepiscopul Bucureștilor,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Cu ocazia celei de-a șaptezecea zi de naștere a Preafericirii Voastre, Vă asigur cordial de apropierea mea spirituală. Mă rog ca Dumnezeu Cel Atotputernic să aducă binecuvântările Sale de sănătate și fericire peste Preafericirea Voastră și să reverse din abundență darurile Sfântului Duh peste slujirea Voastră bisericească.

Lumina lui Iisus Cel înviat să lumineze întotdeauna asupra Voastră, iar Biserica Ortodoxă Română, sub îndrumarea Preafericirii Voastre, să continue să crească în credință și în caritate, pentru a da mărturie despre Domnul Hristos.

Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București, reînnoiesc în rugăciune urările mele cele mai bune și Vă îmbrățișăm fratern în pacea Domnului.

Papa Francisc

 

Patriarhul Daniel, la împlinirea a 70 de ani

Patriarhul Daniel s-a născut în 22 iulie 1951, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș, fiind al treilea copil în familia învățătorului Alexie și Stela Ciobotea.

La împlinirea vârstei de 70 de ani, Patriarhul Daniel a mărturisit că toate aprecierile și încurajările primite nu fac altceva decât să-l responsabilizeze și mai mult.

„Am privit şi ascultat împreună multe imagini şi cuvinte de încurajare şi de apreciere, dar dincolo de acestea am simţit o responsabilitate mai mare, pentru că atunci când lumea îţi atribuie o mulţime de calităţi, trebuie să te întrebi în ce măsură ele sunt reale şi perceptibile, în ce măsură devin virtuţi”, a explicat PF Daniel la evenimentul aniversar din Palatul Patriarhiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: