Redactia.ro
Home » Știri » Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamț, în slujba de la Vatican

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamț, în slujba de la Vatican

Papa Francisc a transmis, duminică, rugăciunea sa pentru familiile îndurerate de pierderea celor dragi în urma incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. 

 

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului din Piatra Neamț

 

La rugăciunea „Îngerul Domnului” a încredinţat milostivirii lui Dumnezeu sufletele celor care şi-au pierdut viața în incendiul din România.

Papa Francisc a ținut să se roage pentru sufletele victimelor incendiului.

Potrivit unei știri a publicației Bisericii Catolice VaticanNews, Papa Francisc a amintit de targicul incident.

„Papa Francisc a amintit un incendiu tragic care a devastat sâmbătă un spital din România în care erau tratați pacienții afectați de coronavirus.” 

Papa Francisc s-a arătat marcat de tragicul incendiu și a spus o rugăciune pentru sufletele victimelor.

„Îmi exprim apropierea și mă rog pentru victime”, a spus Papa Francisc, rugându-i pe cei prezenți să i se alăture în rugăciune.

„Incendiul din nord-estul României a ucis 10 persoane și alte 10 rănite, dintre care șapte dintre ele au fost critice. Oficialii, incendiul s-a răspândit prin secția de terapie intensivă destinată pacienților Covid-19 la spitalul public din orașul Piatra Neamț.

Potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins care prezintă pandemia de coronavirus, România a înregistrat peste 350.000 de infecții și aproape 9.000 de decese, făcându-l una dintre cele 20 de țări cu cea mai mare rată a mortalității din lume”, mai apare  în articolul publicat de Vatican.

 

Patriarhul Daniel, mesaj de condoleanțe pentru victime

Și Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de „Anestezie și Terapie Intensivă” a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns în stare critică.

În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă.

Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, a fost mesajul Patriarhului Daniel.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: