Redactia.ro
Home » Știri » Păpușile „Huggy Wuggy”, un pericol pentru copii! Care este avertismentul specialiștilor

Păpușile „Huggy Wuggy”, un pericol pentru copii! Care este avertismentul specialiștilor

Păpușile „Huggy Wuggy” sunt cele mai căutate jucării în momentul de față. Ele sunt personajele principale dintr-un joc de groază adresat copiilor de peste 12 ani. Cu toate acestea și copiii mai mici le adoră și vor să se joace cu ele.

Păpuşa Huggy Wuggy este confecționată dintr-un material de pluș albastru cu mâini şi picioare lungi. Păpuşi sunt cu toate personajele din joc, doar culorile diferă. Copiii le iubesc pe toate, în timp ce părinţii, care plătesc pentru ele, nu știu de cele mai multe ori despre ce personaj este vorba. Aceste jucării, însă, pot fi un pericol pentru copii.

Păpușile „Huggy Wuggy”, un pericol pentru copii! Care este avertismentul specialiștilor

Păpușile încep să creeze controverse în lumea adulților. În Marea Britanie, specialiștii avertizează părinții că aceste jucării pot avea efecte negative asupra stării de sănătate a copiilor, cum ar fi anxietate, insomnia și chiar boli de inimă. De asemenea, rolul acestei păpuși adorate de copii este unul agresiv. De aceea ele sunt adresate copiilor de peste 12 ani, menționează producătorul. Cu toate acestea, însă, și cei mici le preferă și sunt curioși să afle și rolul pe care îl joacă.

„Huggy Wuggy, copii le văd la desene animate și probabil le place mult și vin și cumpără. Din desene animate, mi-a spus un copil că sunt agresive, mănâncă capul la altă păpușă.”, spune Gigi Rădulescu, manager magazin de jucării, scrie protv.ro.

Se pare că aceasta nu este singura păpușă inspirată din jocuri video sau desene animate. Pe internet apare și păpușa „Squid Game”. Aceasta este inspirată din serialul cu același nume care a șocat prin scenele de violenţă. Și aici intervine avertismentul specialiștilor: Părinții trebuie să fie atenți la alegerile pe care copiii le fac.

„Ei nu au capacitatea de a distinge ficțiunea de realitate. A se juca cu asemenea jucării este că și când le-am da voie să se uite la un film horror. Consecinţe emoționale pe termen scurt: insomnii, coșmaruri, teama de a dormi singur, că se poate întâmpla ceva, anxietate, atacuri de panică. Studiile pe termen lung și pe adulţi pot apărea boli cardiace, cardiovasculare chiar.”, spune psihoterapeutul Mădălina Manea, potrivit protv.ro.

Păpușile Huggy Wuggy au generat controverse în mai multe ţări. În Marea britanie, poliţiştii şi reprezentanţii mai multor școli le-au atras atenţia părinţilor să fie atenţi la mesajele promovate de jocul în care apar aceste păpuşi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: