Redactia.ro
Home » Știri » Părinți revoltați de educația online. Cum a reacționat o mămică îngrijorată

Părinți revoltați de educația online. Cum a reacționat o mămică îngrijorată

GALERIE FOTO (4)

Părinții sunt tot mai revoltați de predarea online. Mulți dintre aceștia au fost nevoiți să devină și profesori pentru copiii lor, din cauza numeroaselor probleme care apar în procesul de învățare online. 

 

Cum a reacționat o mămică îngrijorată

Școala online pare să creeze probleme în rândul a tot mai mulți elevi. Nu puțini sunt părinții care se declară nemulțumiți de procesul de învățare și de predarea online.

O mămică îngrijorată a răbufnit pe o rețea de socializare și a expus întreaga problemă din cadrul grădiniței unde învață copilul ei.

,,Conversație pe grupul de whatsapp de grădiniță a unor părinți cu copii de 3 ani. 3 ani!! În primul rând, absolut nici un părinte în afară de subsemnata nu a întrebat ce ispita să facă un copil de 3 ani pe tabletă/laptop. Ce fel de grădiniță? Să îl învăț că educația vine de la un ecran în care se află o doamnă educatoare? În al doilea rând, ce facem cu acest autism virtual de care tot vorbeam și pe care acum nimeni nu îl mai bagă în seamă? În al treilea rând, DRAGI PĂRINȚI, dacă voi nu puneți întrebări măcar de dragul copiilor voștri și pur și simplu vă conformați la absolut orice, așa cum a curs carul de mesaje pe whatsapp spunând toți ce au copiii acasă, dar nefiind interesați care este planul/soluția, atunci e grav. E grav de tot.
Întreb iar: ce învățare online pentru un copil de 3 ani?”, a fost mesajul postat de mămică pe pagina personală de Facebook. În imagini se observă cum Inspectoratul școlar se interesează de existența unui dispozitiv de pe care copilul să învețe. Însă, autoritățile nu au luat în calcul și modul de abordare online pentru copiii de vârste mai mici care merg la grădiniță.

Cum sunt afectați elevii de neparticiparea la cursurile online

Îngrădirea accesului la educație este una dintre problemele cu care se confruntă elevii în timpul pandemiei. Criza socială îi afectează mult mai grav pe cei vulnerabili, iar pentru copii, îngrădirea accesului la educație are consecințe greu, dacă nu imposibil, de corectat ulterior. Neparticiparea școlară nu e o opțiune în nicio societate, din contră, educația trebuie protejată în acest context atât de dificil”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii România. 

Potrivit unui studiu realizat de Salvați Copiii România, peste un sfert dintre copii nu au acces la educația online.  28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin parțial sau total resursele materiale necesare învățământului online.

Studiul realizat de Salvați Copiii România, alături de Federația Sindicatelor din Educație ,,Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, avertizează asupra faptului că nu toți elevii beneficiază de educație în mod egal. 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: