Redactia.ro
Home » Știri » Părinții care au copii la creșă sau la grădiniță pot primi până la 1.500 de lei. Ce condiții au de îndeplinit 

Părinții care au copii la creșă sau la grădiniță pot primi până la 1.500 de lei. Ce condiții au de îndeplinit 

Părinții care au copii la creșă sau la grădiniță pot primi până la 1.500 de lei. Ce condiții au de îndeplinit 

Părinții care au copii la creșă sau la grădiniță pot primi până la 1.500 de lei. Iată ce condiții au de îndeplinit!

Părinții care au copii la creșă sau la grădiniță pot primi până la 1.500 de lei

Una dintre cele mai mari provocări pentru părinți din România este asigurarea educației și îngrijirii copiilor lor la creșă sau grădiniță. Costurile pot varia considerabil, în funcție de alegerea între învățământul privat sau cel de stat, ajungând la sume de până la 2.500 de lei pe lună pentru fiecare copil. Cu toate acestea, începând cu anul 2024, părinții pot beneficia de o nouă facilitate care le poate ușura povara financiară.

Ce condiții au de îndeplinit

Noutatea vine sub forma unui sprijin financiar acordat direct de către angajatorii părinților, sub forma unei sume maxime de 1.500 de lei pentru fiecare copil. Această facilitate este disponibilă pentru angajații care lucrează la firme plătitoare de impozit pe profit. Companiile care oferă acest sprijin își vor deduce ulterior acești bani din impozitul pe profit, potrivit digi24.ro.

Cornel Grama, analist fiscal, a explicat că acești bani nu provin de la Guvern, ci de la angajator, și sunt oferiți în mod opțional. Astfel, angajatorul poate alege să ofere această facilitate pentru a sprijini părinții să își acopere cheltuielile cu creșa sau grădinița. Pentru salariați, acești bani sunt venit neimpozabil, ceea ce înseamnă că nu vor fi impozitați cu CAS, CASS sau alte taxe.

Această măsură vine în sprijinul părinților din România, ajutându-i să facă față costurilor din ce în ce mai mari ale îngrijirii și educației copiilor lor. Cu toate acestea, este important de menționat că numărul locurilor la creșe și grădinițe de stat este limitat, iar pentru mulți părinți, opțiunea privată rămâne singura variantă disponibilă.

Astfel, noul sprijin financiar oferit de angajatori pentru taxele la creșă sau grădiniță poate aduce un mare beneficiu pentru părinții care lucrează la companii plătitoare de impozit pe profit. Această facilitate reprezintă o măsură de sprijin importantă în asigurarea unei educații de calitate pentru copii și poate contribui la reducerea presiunii financiare pe care o resimt părinții în acest domeniu. Cu toate acestea, rămâne de văzut câte companii vor alege să ofere acest sprijin și în ce măsură va ajuta părinții în realitate, conform sursei citate.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: