Redactia.ro
Home » Știri » Părinții din România se revoltă! Ce decizie au luat aceștia când au văzut că greva din Educație nu încetează nici după minivacanța de Rusalii

Părinții din România se revoltă! Ce decizie au luat aceștia când au văzut că greva din Educație nu încetează nici după minivacanța de Rusalii

Părinții din România se revoltă! Ce decizie au luat aceștia când au văzut că greva din Educație nu încetează nici după minivacanța de Rusalii

Iată ce decizie au luat părinții din România, revoltați când au văzut că greva din Educație nu încetează nici după minivacanța de Rusalii. Ce declarații a făcut Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret.

Ce au hotărât părinții când au văzut că greva din Educație nu încetează nici după minivacanța de Rusalii

Greva generală din Educație nu se încheie nici după minivacanța de Rusalii.

Marius Nistor a declarat la Digi24 că „momentan, mesajul este că greva va continua” și asta pentru că cei 300.000 de angajați care protestează nu pot accepta un compromis.

„Colegii vor decide ce vor face de mâine. Indiferent dacă vor continuă greva sau că vor reveni la școală, ei merită tot respectul nostru. Momentan mesajul este că greva va continua. Doar colegii noștri pot decide cu totul și cu totul altceva”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret.

„Elevii să aibă încredere în dascălii lor. În permanență ne-am gândit și ne vom gândit tot la ei. Nu putem vorbi de compromis atunci când vorbim de viețile a peste 300.000 de colegi de-ai noștri. Cred că guvernul ar trebui să facă compromisul, politicienii noștri, în sensul în care renunță la orgolii și la supărări și vin și iau o decizie care ar trebui să fie importantă pentru toți din învățământ. Politicienii noștri evita să își asume decizii radicale privind finanțarea sistemului de învățământ, de asta și credibilitatea lor este scăzută”, a mai spus acesta, potrivit sursei menționate anterior.

În contextul acesta, părinții iau și ei atitudine. Părinții elevilor din clasele terminale au inițiat o petiție online pentru ca examenele naționale să aibă loc la datele fixate.

„Copiii noștri nu sunt monedă de schimb”, atrag atenția aceștia.

Ultima ofertă a Guvernului, neacceptată de dascăli, a fost ca profesorii să primească 1.000 de lei brut la salariu și 400 de lei pentru personalul nedidactic, începând cu 1 iunie 2023, decizie urmată de o majorare a salariilor etapizat, în următorii trei ani, prin viitoarea lege a salarizării.

Părinții din România se revoltă! Ce decizie au luat aceștia când au văzut că greva din Educație nu încetează nici după minivacanța de Rusalii
Foto: Inquam
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: